Erdoğan'dan "Kanal İstanbul" açıklaması: Diğer tüm projelerimizi izlediği gibi dünya bunu da hayran hayran izleyecek

Muhalefetin "Kanal İstanbul"a yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, "Ne bundan ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar. Bu benim ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemime dayanan projedir" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Hocalı katliamı asılında Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok önemli. Bir gece kalkıp da tüm insanları maalesef tanklarla, toplarla saldırıya geçmek suretiyle yüzlerce binlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir değil. Bu Ermenistan'ın yapısı konusunda önemli" dedi.

Darbenin her türlüsüne karşı olduklarını ve bunu kabul etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Askerin, adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar, bunu da Ermenistan halkı tasarrufuna bırakmak lazım. Ermeni halkı idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür" diye konuştu.

Kısıtlamalar gevşetilecek mi?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamaları kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin gelen bir soruya ise Erdoğan, "Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim" dedim.

"Dünya, Kanal İstanbul'u hayran hayran izleyecek"

"Kanal İstanbul" ile ilgili başlayan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Şu anda başta Çevre Şehircilik, Ulaştırma olsun her türlü adımı atmış durumdayız. Ne bundan ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar. Bu benim ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemime dayanan projedir. Biz hizmet etmek istiyoruz, Boğaz'ın ne tür tehditler altında olduğunu benim halkım iyi biliyor. Hala ana muhalefet yaptırmayız, istemezük, hiçbir şeyleri yok. Bir sel afeti oldu İzmir ne hale geldi gördünüz. Tedbirleri yok, attıkları adım yok. İstanbul'da çöp dağları yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin, bu çöpler niye kaldırılmıyor? İstanbul halkı eski Türkiye özlemine mi dönecek. İnadına ifadesini İstanbul'a bir güzellik kazandıracağız, çılgın projemizdir, alternatifleriyle hazırdır. Biz bunu Karadeniz'i Marmara'ya bağlamak suretiyle hayata geçireceğiz, Dünya bu projeyi hayran hayran izleyecek, diğer projelerimizi izlediği gibi. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU