İmamoğlu'ndan, Erdoğan'ın "Kanal İstanbul'u inadına yapacağız" sözlerine yanıt: İnatlaşmayı marifet görenlere 23 Haziran'ı hatırlatıyorum

Erdoğan'ın, Kanal İstanbul ile gili açıklamalarını eleştiren İmamoğlu, "Gündem değiştirme çabalarına alet olmayacağım" dedi

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki belediye yönetimi ile ilgili açıklamalarına ve "Kanal İstanbul'u inadına yapacağız" sözlerine tepki gösterdi.

İSKİ’nin Ataköy’de başlattığı atık su tüneli inşaatı için yapılan töreninde konuşan İmamoğlu, "İnatla yapılan hizmetin de milletin yararına olma şansı yoktur" dedi.

İstanbul'da İSKİ’nin yaptığı yatırımları önemsediğini belirten İmamoğlu, "Bütün yetkililere duyuruyorum. Buyursunlar, gelsinler. Sadece İSKİ bünyesinde bile ne kadar insan odaklı bir süreç yönettiğimiz de onlara zevkle gösterelim, anlatalım" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gündem değiştirme çabalarına alet olmayacağım"

Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili sözlerini hatırlatan gazetecilere İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Gündem değiştirme çabası. İnadına diye bir şey olmaz. Şu anda belki birileri unuttu ama bizim unutmamızın mümkün olmayacağı bir acı var ortada. Üstünden daha 4-5 gün geçti. Gara’da şehitlerimiz oldu. 6-7 yıl, PKK terör örgütünün elinde tutulan polisimiz, askerimiz şehit edildi. Ben, bütün aileleri tek tek aradım. Hepsiyle görüştüm. Birebir ziyaret ettiğim aileler de oldu. Böylesi acı bir olayı unutturmak, başka gündemlerle süreci alabora etme çabası bu. Kesinlikle ve kesinlikle, insanların bu günlerde yaşadığı o acının dışında bir gündeme taşıma çabası. Ben, buna alet olmayacağım. İstanbul’da; kanalmış, vesaireymiş başka gündemler yaratmak… Halbuki bugün, şehitlerimizin acısı var. Daha başka gündemler de var; yoksulluk var, işsizlik var. Türkiye tarihinde ilk defa insanlar ekmek kuyruğuna giriyor. Pandemiyle mücadele var. İnsanlar, can mücadelesi veriyor. Bunlar varken, beni açıkçası tıka basa dolu kongre salonlarında söylenenler, bu şekilde gündem dışı akılla söylenenler ilgilendirmiyor.

"İstanbul'la inatlaşmayı marifet görenlere 23 Haziran'ı hatırlatıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisine ve İBB yönetimine yönelik eleştirilerine ilişkin de İmamoğlu şu açıklamaları yaptı:

Tatilmiş, şuymuş, buymuş gibi. Neredeyse 2 yıl geçmiş bu gündemin üzerinden, hala bunların konuşuluyor olması üzücü. Ama şaşırmıyorum. Siz de biliyorsunuz ki, 4,5 yıl önceki, 5 yıl önceki konuşmaları birebir tekrar eden bir anlayıştan başka bir şey beklemem zaten. Aynı metinle, aynı dille konuşma yapılan anlayıştan başka bir şey beklemiyorum. İstanbul’un gündemi başka. İstanbul’la inatlaşmayı hala kendisine marifet görenlere, ben, 23 Haziran’ı hatırlatıyorum. İstanbul’la inatlaşılmaz. ‘İlla inatlaşacağım’ diyenlere de açıkçası ben, "İstanbul, burada" diyorum. Ama unutulmasın, İstanbul, bir şeyi kanıtlamıştır; İstanbul, 1’den büyüktür. Nokta.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU