Rusya Dışişleri’nden AB yaptırımlarına tepki: Hayal kırıklığı

Rusya, alınan yaptırım kararınının gerekçesini “uyduruk” olarak nitelendirdi

Fotoğraf: Reuters

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Konseyi’nin hapis cezasına çarptırılan Aleksey Navalni nedeniyle yeni yaptırım uygulama kararına Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan “hayal kırıklığı” tepkisi geldi.

Bakanlık açıklamasında, “AB Dışişleri Konseyi’nin, 22 Şubat’ta uyduruk bahaneyle Rus vatandaşlarına yönelik yeni gayri haklı tek taraflı yaptırımlar hazırlama kararı hayal kırıklığı yaratıyor” ifadesine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, AB’nin Rusya ile ilişkilerde son yıllarda tamamen başarısız olan yapay bağlantılar, yaptırımlar ve baskıların yönünü yeniden kavrama fırsatını kaçırdığı ifade edildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın bitiminde açıklamada bulunmuş Rusya'nın otoriter bir hal aldığını ifade etmişti.

Rusya’nın AB'den uzaklaştığını da belirten Borrell, "Navalni’nin durumuyla ilgili olarak, kendisinin tutuklanmasından ve cezalandırılmasından sorumlu kişiler dahil olmak üzere Rusya'ya karşı kısıtlayıcı tedbir uygulamak konusunda siyasi karar aldık" demişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU