Mahkemeden Sözcü’deki işten çıkarmalar hakkında tazminat kararı

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın örgütlenmesinin hemen ardından Sözcü'de işten atılan Merih Bayraktar, Mecit Demir ve Necdet Erence’nin Bakırköy 26. İş Mahkemesi işe iadelerine karar verdi ve gazetecilere tazminat ödenmesine hükmetti

TGS, 2019 yılında Sözcü yönetiminin sendikal örgütlenmeyi engellemek için 3 üyesinin işten atıldığını, onlarca üyesinin zorla istifa ettirildiğini ilan etmişti / Fotoğraf: Sözcü

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) 2018’de örgütlenme çalışması yürüttüğü Sözcü Gazetesi’nde işten atılan 3 gazetecinin sendikal örgütlenmeyi engellemek için atıldığı mahkeme tarafından onaylandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırköy 26. İş Mahkemesi, Merih Bayraktar, Mecit Demir ve Necdet Erence’nin TGS’ye üye oldukları için işten atıldıklarına karar verdi.

Mahkeme gazetecilerin işe iadelerine, işsiz kaldıkları süre için 4 maaş ve 12 brüt maaş tutarında sendikal tazminat ödenmesine hükmetti.

TGS, 2019’un ilk günlerinde Sözcü yönetiminin sendikal örgütlenmeyi engellemek için 3 üyesinin işten atıldığını, onlarca üyesinin de zorla istifa ettirildiğini ilan etmişti.

TGS, o dönem yaptığı açıklamada, “Sözcü gazetesi yöneticileri, lafa gelince ülkede hukuku, demokrasiyi, özgürlükleri savunuyor. Birçok yazarı, çalışanı, hatta sahibi hukuksuz bir şekilde yargılanan ve bu nedenle sendikamızdan her dönemde dayanışma gören Sözcü yönetimi kendi çalışanlarının anayasal hakkını yok sayıyor. Anayasayı çiğneyen, çalışanlara sendikadan istifa etme baskısı yapan bu yöneticiler bir an önce mevcut tutumlarından vazgeçmelidir. Medya yöneticilerine çalışanın hakkına saygı duymayı öğreteceğiz” demişti.

 

Bianet

DAHA FAZLA HABER OKU