Keanu Reeves'in antrenörü oyuncunun egzersiz sırlarını anlattı

Reeves, iş disiplini ve mütevazılığıyla nam salmış bir oyuncu

Keanu Reeves daha önce kendisini bir rol model olarak görmediğini açıklamıştı (AP)

John Wick film serisini böylesine büyük bir üne kavuşturan şeylerden birinin de ünlü Hollywood yıldızı Keanu Reeves'in role şaşırtıcı biçimde bağlılığının olduğunu söylemek abartı olmaz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Matrix film serisinin yıldızı daha önce zorlu aksiyon sahnelerini dublör kullanmadan çekmek istemesiyle gündeme gelmişti. Ancak 56 yaşındaki oyuncunun dublörü Reeves'in yeri geldiğinde yeri geldiğinde geri çekilip dublörlerin işlerini yapmalarına izin verdiğini ifade etmişti. 

Oyuncunun canlandırmak istediği sahnelerin altından kalkabilmek için yapması gereken egzersiz rutiniyse sanılandan daha yorucu görünüyor. We Got This Covered'ın aktardığına göre Reeves'in antrenörü Patrick Murphy oyuncunun sevdiği egzersizlerin listesini verdi. 

Listedeki hareketler arasında dış rotasyon (external rotation), band row, band reverse fly gibi bantla yapılan egzersizlerin yanı sıra, şınav ve plank da yer alıyor. Murphy rolün ne kadar zorlu olduğunu şu ifadelerle anlattı:

John Wick sinema tarihinin en çok fiziksel güç gerektiren rollerinden birisi. Koreografi, birden fazla dövüş disiplini, takla atma, zorlu sahneler, ata binme, zorlu biçimde araç kullanma, silah eğitimi ve diğer eğitimler Keanu Reeves'in vücudunun cehennemden geçtiği anlamına geliyor.

Kariyeri boyunca pek çok oyuncuyla çalışan Murphy, Reeves'in azminin kendisini hâlâ şaşırttığını şu ifadelerle açıkladı:

Keanu Reeves filmlere hazırlanırken muazzam düzeyde odaklanır ve kendini tamamen adar. Motivasyonunu nereden aldığını bilmiyorum ama iş ahlakının bu dünyanın dışında olduğunu biliyorum. Yapım başlamadan önce aylarca hazırlanıyor ve çekimler süresince antrenman yapıyor.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU