Erdoğan'dan "Gara operasyonu" açıklaması: Tüm detayları bakanlarım Meclis'te anlatacak

Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Artık hiçbir ülke, kurum ve kuruluş Türkiye'nin Suriye harekatlarını sorgulayamaz, karşı duruş sergileyemez" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize il kongresinde açıklamalarda bulundu.

Pençe Kartal-2 Harekatı'nda  şehit edilen asker ve vatandaşlar için taziye dileklerinde bulunan Erdoğan, PKK'nin elinde rehin tutulan asker ve vatandaşları kurtarmak için çok çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bu kardeşlerimizin bir kısmı 5 yıl, bir kısmı 6 yıl bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunların hesabını yaptık. Çok uğraştık. Bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. İlk etapta 42 terörist bu esnada gebertildi. Esirleri bunlar mağarada iyice köşeye sıkıştırarak en sonunda, Meclis'te biz bir soruşturma önergesi vererek bunun bütün detaylarını gündeme getirecekler. Bu sabah grup başkanımız Naci Bey ile konuştuk, adımını atacağız. Bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. İşin gerçeği nedir bunları anlatacağız. işin içinde olan Milli Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacak.

"Yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız"

ABD'yi PKK ve YPG'ye destek vermekle suçlayan Erdoğan, "ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, PKK'nın, YPG'nin yanında değildiniz. Bal gibi yanındasınız, arkasındasınız. Bunu başından beri hep gördük.Teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan şunları kaydetti:

Bay Kemal bunları iyi öğren. Kimin nerede, ne yaptığını biz iyi biliyoruz. Sen de öğreneceksin. Yanına aldığın paydaşlarınla, ortaklarınla Ankara'dan İstanbul'a yürümeye benzemez. Kimlerle beraber olduğunu iyi öğreneceksin. Bunun bedelini bu millet size ödetecek. Bu sözüm, ülkemiz içinde terör örgütleriyle ve uzantılarıyla hiçbir mesafe koyamayanlarınadır. Türkiye Cumhuriyeti mahkeme kararlarını hiçe sayıp, sosyal medya mecralarınadır. Hepiniz 13 masum insanın infazından sorumlusunuz.

"Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize salon lebaleb dolu"

Ülkedeki törerü sonlandırmak için adım attıklarını da ifade eden Erdoğan, "Bu süreçte ülkemizin demokrasi ve ekonomide geldiği seviye itibariyle denenmesi gereken bir yol olarak gördüğümüz için terör meselesini sushuletle sona erdirecek her adımı attık. Samimiyetle uzattığımız el, terör örgütü tarafından hunharca ısırıldı. Milletimiz kimin nerede durduğunu gördüğü için yanımızda durdu" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

İşte salonun hali.  Bakın bir kongre yapıyoruz. Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize salon lebaleb dolu. Biz milletimizin gösterdiği istikamette büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için daha çok çalışarak yolumuza devam ettik. Ne bölge insanıyla, ne Türkiye'yle ne de evrensel insani ve ahlaki değerlerle uzaktan yakından ilgili kalmadığı kesinleşen terör örgütünün başını ezmek boynumuzun borcu haline gelmiştir.

"Artık hiçbir ülke, kurum ve kuruluş Türkiye'nin Suriye harekatlarını sorgulayamaz"

Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Dünyaya bir kez daha açıkça ifade ediyorum; artık hiçbir ülke, kurum ve kuruluş Türkiye'nin Suriye harekatlarını sorgulayamaz, karşı duruş sergileyemez. Bu katliamı yapanlar güçlerini ve cesaretlerini kör bir Türkiye düşmanlığıyla terör örgütüne destekleyenlerden almaktadır. Herkesin önünde iki yol var; ya Türkiye ile birlikte amasız, fakatsız tavır alacaklar, ya bu eli kanlı terör örgütünün ortağı olarak önce vicdanlarda ardından uluslararası platformlarda hesap verecekler" diye konuştu. 

 

Indeopendent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU