Otopsi ortaya çıkardı: Beyaz kaplan yavrularının Kovid'den öldüğü düşünülüyor

Otopsi ağır akciğer hasarını ortaya çıkarırken patoloji uzmanları hayvanların Kovid-19 nedeniyle öldüğü sonucuna vardı

Yeni doğmuş bir beyaz kaplan yavrusunun fotoğrafı (AFP)

Yetkililer, Pakistan'daki bir hayvanat bahçesinde kısa süre önce ölen iki kaplan yavrusunu Kovid-19'un öldürmüş gibi göründüğünü bildirdi.

Lahor Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan 11 haftalık iki beyaz kaplan yavrusu, kedigillerin solunum sistemini etkileyen yaygın bir virüs olan kedi panlökopeni virüsü (FPV) tedavisi görmeye başladıktan 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Ancak otopsi, ağır akciğer hasarını ortaya çıkardı ve patoloji uzmanları hayvanların Kovid-19 nedeniyle öldüğü sonucuna vardı.

Koronavirüs için hiçbir PCR testi yapılmamış olmasına karşın Reuters'a konuşan hayvanat bahçesinin müdür yardımcısı Kiran Saleem, hayvanat bahçesinin yavruların Pakistan'da 12.256 kişiyi öldüren pandeminin kurbanı olduğuna inandığını aktardı.

Saleem, "Ölümlerinden sonra hayvanat bahçesi yönetimi tüm görevlileri testten geçirdi. İçlerinden biri yavrularla ilgilenen görevli olmak üzere 6 kişinin testi pozitif çıktı" dedi. "Bu, otopsinin bulgularını güçlendiriyor. Yavrular muhtemelen onlarla ilgilenen ve onları besleyen bir kişiden virüs kaptı."

Hayvan hakları savunucuları, Pakistan'ın hayvanat bahçelerine devamlı ağır eleştiriler yöneltiyor ve buralarda yüzlerce hayvanın kötü yaşam koşulları nedeniyle öldüğünü ifade ediyor.

Kiki'ye Adalet (JFK, Justice for Kiki) Hayvan Kurtarma Derneği ve Barınağı'nın kurucusu Zufishan Anushay, Reuters'a şunları söyledi:

Bir kez daha yönetimin ve yetkililerin ihmali ortaya çıktı.

Beyaz kaplanlar son derece nadir bulunur ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için belirli bir habitata ve çevreye ihtiyaçları vardır. Onları tıbbi düzenleme bulunmayan ve hijyenik olmayan koşullarda kafese koymayı sürdürürsek bu tür vakalara şahit olmaya devam edeceğiz.

Anushay, sözlerini, "Kovid-19 yeni bir virüs ve dünya insanlar için politikalar üretiyor" diye sürdürdü. "Evcil hayvan dükkanlarındaki, hayvanat bahçelerindeki ve başka yerlerdeki hayvanları unutmamalıyız."

Saleem ise hayvanat bahçesindeki ihmal iddialarını redderek, Reuters'a, hayvan hakları savunucularının ziyarete gelebileceklerini ve tesisin güvenlik veya hijyen protokollerini kendilerinin kontrol edebileceğini söyledi.

Aralık ayında iki Himalaya boz ayısı İslamabad Hayvanat Bahçesi'nden Ürdün'deki bir barınağa hava yoluyla taşınmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kurtarma girişimi, Kaavan isimli bir filin pop ikonu Cher'in de destekçileri arasında yer aldığı yıllar süren kampanyanın neticesinde Pakistan'daki bir hayvanat bahçesinden Kamboçya'daki bir barınağa taşınmasından haftalar sonra gerçekleşti.

Peşaver Hayvanat Bahçesi'nden yetkililer, 2020'de 4 zürafanın öldüğünü bildirmişti. Geçen yıl İslamabad Hayvanat Bahçesi'ndeki iki aslan da çalışanların kafeslerde ateş yakması sonucunda boğularak ölmüştü.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Amerika'daki zoolojik tesislerde aralarında kedilerin, büyük kuyruksuz maymunların, aslanların, kaplanların ve bir pumanın yer aldığı pek çok hayvanın Kovid-19 testlerinin pozitif sonuç verdiğini bildiriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU