AK Partili Hüseyin Yayman: Öcalan 8 yıldır avukatlarıyla görüşmüyor ifadesi doğru değil

HDP’nin açlık grevlerine yönelik önergesi bir kez daha TBMM’de tartışıldı. CHP’li Tekin Bingöl “görüşme haktır” dedi, Ak Partili Hüseyin Yayman “8 yıldır görüşme yok” ifadesinin doğru olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

HDP’nin, Öcalan’a tecritin son bulması talebiyle, tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevlerine yönelik reddedilen önergesi Meclis Genel Kurulu’nda bir kez daha gündeme geldi.

Önerge hakkında AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman söz aldı. Öcalan’ın 8 yıldır avukatlarıyla görüşmediği ifadesinin doğru olmadığını söyledi ve Öcalan’ın zaman zaman avukatları yerine ailesi ile görüşmeyi talep ettiğini söyledi:

“Abdullah Öcalan'ın zaman zaman, kendi talebiyle, avukatlarıyla görüşmek yerine ailesiyle görüşme talebinin olduğunu biliyoruz, zaman zaman avukatlarıyla görüşme var ama "Sekiz yıldır görüşme yoktur" ifadesi doğru değildir. Bunları siz de biliyorsunuz ve bu konuda Hükümetimizin sürekli teması var, arayışları var, bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar var.”

 

thumbs_b_c_3e0f8a9523225f406fa6b42394e2a901.jpg
Hüseyin Yayman / Fotoğraf: AA


Yayman açlık grevlerinin siyasi amaçla kullanılan bir argüman olduğunu söyledi.

HDP’nin önergesine ilişkin CHP’den Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de söz aldı “Türkiye'de işkence, kötü muamelenin dışında müthiş bir tecrit uygulaması var” dedi: 

“2 yılda 2 bin 300 hasta tutuklu hayatını kaybetti, bugünse  bin 300'e yakın hasta var cezaevlerinde ve 357'sinin acilen serbest bırakılması gerekiyor, ölümle yüz yüzeler ama buna dönüp bakan hiçbir yetkili yok. Sadece bununla sınırlı değil. Bu cezaevlerinde 456 tutuklu ve hükümlü… 60'a yakını gözaltındayken hayatını kaybetti değişik nedenlerle, hastaların dışında, hasta tutukluların dışında. Böyle realiteler var Türkiye cezaevlerinde.

 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU