The Weeknd yüz bandajlarının ne anlama geldiğini sonunda açıkladı

Şarkıcı gösteriyi "vurucu bir anlatı" diye nitelendirdi

(AP)

The Weeknd yüzüne bandaj sardığı gösterisinin ardındaki anlamı açıkladı.

Her şey şarkıcının Ağustos 2020'de MTV Video Müzik Ödülleri'nde kanlı bir yüzle After Hours adlı yeni albümünü tanıttığı performansıyla başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki ay sonra, asıl adı Abel Makkonen Tesfaye olan The Weeknd, Amerikan Müzik Ödülleri töreninde yüzüne bandaj sarmış halde görüldü.

Bu süre zarfında yüzünün kanlı olduğu veya bandajlarla sarıldığı bir dizi klip de yayımladı.

Geçen ay “Save Your Tears” şarkısına çektiği son klipte sanatçının, kendisine rahatsız edici bir estetik cerrahiden çıkmış görüntüsü veren "makyajıyla" yarattığı karakterle performans sergilediği ortaya çıktı.

Şimdi, 7 Şubat Pazar günü Super Bowl devre arası gösterisindeki performansı öncesinde The Weeknd, bir röportajda gösterisinin ardındaki nedenleri anlattı.

Variety'ye demecinde sanatçı "Yüz sargılarının olayı, Hollywood ünlülerinin absürt kültürünü ve insanların memnun etmek ve onaylanmak için kendilerini yüzeysel nedenlerle manipüle etmesini eleştirmek" diye konuştu.
 

ezgif-3-1278300d2334.jpg
The Weeknd, kurguladığı karakteri canlandırdığı "Save Your Tears" klibinde bandajların altında ne olduğunu ortaya çıkardı (Fotoğraf: Republic)

 

Sonra şöyle devam etti:

Bunların hepsi bir olay örgüsü ve biz de Karakter'in hikayesinin olaylar ilerledikçe yükselen tehlike ve absürtlük seviyelerini izliyoruz.

R&B müzisyeni "en büyük albümünün tanıtımını yaparken" yüzünü "kasten" itici kılıp kılmadığı sorulduğunda, "Benim için çekiciliğin değil vurucu bir hikayenin önemli olduğu şeklinde yorumlanabilir sanırım" yanıtını verdi.

Geçtiğimiz günlerde The Weeknd bu yıl birden fazla hit'e imza atmış olmasına rağmen hiç aday gösterilmeden ayrıldığı Grammy Ödülleri'ni eleştirmişti.

Twitter'da "Grammy yozlaşmaya devam ediyor. Bana, hayranlarıma ve sektöre karşı şeffaf olmak borcunuz" demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU