Koronavirüs kahramanı 99 yaşındaki gazi, The Weeknd’i geçerek müzik listelerinin zirvesine oturdu

Yüzbaşı Tom Moore’un ‘You’ll Never Walk Alone’ yorumu Kanadalı sanatçı The Weeknd’ın ‘Blinding Light’ını geçerek listelerde ilk sırada yer aldı

(AFP)

Koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına yardımda bulunmak için başlattığı kampanya milyonlarca dolar toplayınca meşhur olan 99 yaşındaki Britanyalı II. Dünya Savaşı gazisi, Birleşik Krallık müzik listelerinde birinci sıraya yükselen en ileri yaşlı sanatçı oldu.

France 24'te yer alan habere göre Tom Moore’un 1945 tarihli bir müzikalden çok sevilen bir parça, “You’ll Never Walk Alone” yorumu 82 binlik satış rakamına ulaşarak Kanadalı sanatçı The Weeknd’in yorumladığı Blinding Lights adlı parçanın bir numaradaki yerini aldı.

Hindistan’da yüzbaşı olarak görev yapmış Moore, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aklım almıyor, gerçekten inanılmaz bir şey!” diye yazdı.

Moore’un oyuncu ve şarkıcı Michael Ball ve bir devlet hastanesinin çalışanlarından oluşan koroyla birlikte söylediği single aynı zamanda 2020’nin şimdiye kadarki en hızlı satışına imza atan parçası.
 

 

Ay sonunda 100. yaşını dolduracak Moore, “Torunlarım listede birinci sırada olduğuma inanamıyor!” diye konuştu.

Guinness Dünya Rekorları ayrıca Moore’un tek bir kişinin organize ettiği kampanyalar arasında şimdiye kadarki en çok parayı topladığını açıkladı; 27 milyon pounddan fazla (yaklaşık 233 milyon TL).

Moore’un asli hedefi, 25 metrelik bahçesinde 100 tur yürüyerek Britanya Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) için bin pound (yaklaşık 8 bin 600 TL) toplamaktı.

Fakat yolculuğu, salgınla ilgili haberlerden bunalan kamuoyundan çok sayıda olumlu dönüş aldı. Britanya'nın en büyük olimpiyat sporcularından Mo Farrah ve Prens William’dan da destekler gelince kampanya küresel bir fenomene dönüştü. 

Güney İngiltere’deki Bedfordshire’da yer alan bahçesindeki son turu esnasında Moore, Britanya ulusal TV kanallarından canlı yayımlandı ve bir askeri merasim mangası kendisini karşıladı.

Moore son paylaşımında, “Hafta sonuna böyle gireceğimi tahmin etmezdim” dedi.

Bu gerçekten müthiş bir şey, hele de böyle bir emel için. NHS çalışanları ve gönülleri asıl kahramanlar ve muhteşem bir iş çıkarmaya devam ediyorlar. ÇOK TEŞEKKÜRLER!
 

 

France 24

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU