Valilikten Boğaziçi Üniversitesi için toplanma yasağı hatırlatması: 5 Şubat'a kadar yürürlükte

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Güvenlik güçlerimiz, daima görevinin başındadır. Bugüne kadar her olayda olduğu gibi, bundan sonra da kanunların verdiği yetkiyle görev ve sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirecektir" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: AA

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde toplanma çağrılarına ilişkin yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile Sarıyer'de her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüşün 5 Şubat'a kadar yasaklandığını hatırlattı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından sosyal medya veya basın yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önü ve çevresinde bugün toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılması yönünde çağrılarda bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Beşiktaş ve Sarıyer'de Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından 05 Ocak'ta alınan kararlarla Kovid-19 salgının yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı ve benzeri faaliyetlerin yapılmasının bir ay süreyle yasaklandığı hatırlatıldı.

"Güvenlik güçlerimiz, daima görevinin başındadır"

Kararın 5 Şubat'a kadar yürürlükte olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında devletimiz ve milletimizin el ele yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuçlarını göstermektedir. Ancak salgın henüz bitmemiştir. Bahsi geçen etkinlik çağrıları, halihazırda devam eden salgınla mücadele önlemlerimizi ihlal ederek kamu sağlığını tehlikeye atacaktır. Azalma eğilimindeki salgın vaka sayılarının tekrar artmaması için siz kıymetli vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Şehrimizde büyük bir gayret ve özveriyle sürdürdüğümüz salgınla mücadelenin kesintiye uğramaması için bütün vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Güvenlik güçlerimiz, daima görevinin başındadır. Bugüne kadar her olayda olduğu gibi, bundan sonra da kanunların verdiği yetkiyle görev ve sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirecektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üniversiteliler çağrı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu'yu rektör olarak atamasıın ardından başlayan protestolar devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serildiği iddiasına yönelik ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklanmasının ardından bugün için Güney Kapı önünde toplanma çağrısı yapılmıştı.

Boğaziçi Dayanışması hesabından yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak kayyum siyasetine, LGBTH-fobiye, öğrenci tutuklamalarına, anti-demokratik tüm uygulamalara karşı eylemdeyiz. 
Üniversite dayanışmalarını, gençlik örgütlerini, kadın örgütlerini, LGBT, örgütlerini ve tüm lubunyalari, siyasi örgütleri, meslek odalarını, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, hocalarımızı, okulun tüm emekçilerini ve mezunları hep birlikte, omuz omuza durmaya Pazartesi 17.00'de Güney Kapı'ya çağırıyoruz. Hep birlikte basın açıklamarnızı yapacağız. 

 

Anadolu Gençlik Derneği basın açıklamasının yerini değiştirdi

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu da Twitter hesabından yaptığı çağrıda bugün ikindi namazının ardından Güney Kapı önünde basın açıklaması için çağrı yapmıştı, ancak derneğin hesabından yapılan bir diğer açıklamada "Yapacak olduğumuz basın açıklamasına karşı tavır alan gruplar sosyal medyada olayın amacını saptırarak halkı kin ve nefrete sürüklemiş ve basın açıklamamızı provoke etmek amacıyla açıkça çağrıda bulunmuşlardır" ifadeleri kullanılarak basın açıklamasının Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirileceği duyuruldu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU