Avustralya'da timsah saldırısı: Hayvanın çenesini elleriyle açıp kafasını kurtardı

"Çok şanslı bir adam"

İki hafta önce yetkililer, bölgede gizlenen iki metrelik bir sürüngeni yakalamaya çalışacaklarını duyurmuştu (Reuters)

Avustralya'da adı açıklanmayan bir kişi, gölde yüzerken timsahın saldırısına uğradı. Timsahın çenesini elleriyle açarak kafasını kurtaran adam yüzerek kıyıya çıktı ve olayı hafif yaralarla atlattı.

Queensland eyaletindeki Cairns'te 28 Ocak'ta meydana gelen olayda, 44 yaşındaki talihsiz kişi timsahın bir buçuk ila iki metre uzunluğunda olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaralıyla ilgilenen sağlık görevlilerinden Paul Sweeney, timsah mağdurunun çeneyi açmaya çalışırken sol işaret parmağını sıkıştırdığını belirtti. Sweeney, insanların kafatasının sert olduğunu belirtip “Kafatasında herhangi bir kırık veya delik yoktu. Kafa derisinden, elmacık kemiğinin yanından, omzundan ve parmağından yaralandı" ifadelerini kullandı.

"Timsah boynunu veya kan damarlarının bulunduğu gırtlağını ısırsaydı ölümcül olabilirdi" diyen sağlık görevlisi şöyle konuştu:

Çok şanslı bir adam.

Göle sürekli giden yüzme meraklısı, timsahtan kurtulduktan sonra tekrar saldırıya uğrayacağından korkup kıyıya yüzdü ve yardım istedi. The Guardian'ın aktardığına göre, hastaneye kaldırılan adamın hayati belirtileri iyiydi ve fazla kan kaybı yaşamamıştı. 

Sweeney, "Epey güçlü bir kişi. Yakında orada tekrar yüzeceği konusunda ısrar ediyor. Yani benden daha cesur" dedi.

Queensland yetkilileri, bölgeye yaban hayatı ekibi gönderildiğini açıkladı. İncelemeler gerçekleştiren ekip timsahın bölgeden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağına karar verecek.

 

Independent Türkçe, The Guardian, 9News, MNA

DAHA FAZLA HABER OKU