Neden herkes Biden'ın saatini konuşuyor

7 bin dolar değerindeki paslanmaz çelik Rolex saat tartışma konusu oldu

Biden göreve başladığı gün birçok kararnameye imza atmıştı (AP)

Joe Biden'ın yeni ABD başkanı olarak katıldığı yemin töreninde 7 bin dolarlık (yaklaşık 52 bin TL) bir Rolex saat takmış olmasına dikkat çekilmesi tartışma yarattı.

Biden çarşamba günü Beyaz Saray'daki ilk gününde takmak üzere paslanmaz çelik ve mavi kadranlı bir Rolex Datejust tercih etmişti.

New York Times'a göre bu saat, daha ucuz saatler seçen Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama gibi bazı eski başkanlardan bir ayrılma noktası oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın saat seçimini savunmak için sıraya giren bazı Twitter kullanıcıları, haberindeki üslup nedeniyle New York Times'la dalga geçti.

Twitter'da @colesstreetpoth adlı kullanıcı, "Trump başında olduğu yönetime karşı can kaybıyla sonuçlanan şiddetli bir ayaklanmayı kışkırttı, Biden ise bir Rolex taktı. Her iki taraf da. (Paylaşım etiketi olarak da kullanılan 'both sides' ifadesiyle, bu meselenin farklı unsurlarına orantısızca önem atfedilmesine dikkat çekiliyor ve tartışmanın diğer boyutuna gönderme yapılıyor -ed.n.)" dedi.

@carolinepanthag adlı kullanıcıysa, "Joe Biden'ın Rolex takmaya gücünün yetmesinde şaşılacak bir şey yok. Biden, en az 50 yıldır iyi maaşlı hükümet işlerinde para karşılığında çalışıyor. Hayatının bu noktasında güzel bir saati almaya parası yetmemiş olsaydı bu durum gelirini yanlış yönettiğinin işareti olurdu" yorumunda bulundu.

@tubunmuzuru adındaki başka bir kullanıcı da şöyle yazdı:

Biden'ı tanıyorsam, muhtemelen bu Rolex'in kökeninde O. Henry'lik, yürek burkan bir hikaye vardır; Biden bu hikayeyi anlatmaz çünkü o, kendini büyütmenin patavatsızlık olduğunu düşünen türden bir adam.

@Author_kreckert ise şu ifadeleri kullandı:

Joe Biden, senatör ve başkan yardımcısı olarak geçirdiği 44 yılda mütemadiyen siyasetteki en az varlıklı insanlardan biriydi.

Biden, 74 yaşında görevinden ayrıldığında para kazanma fırsatı bulmuştu. O fırsatı kullandı. Ömrünü devlet görevinde harcamış 78 yaşındaki bu adama, bir Rolex ve Peloton'u çok görmüyorum. Üzgünüm.

Ve @williamrharvey ekledi:

Obama: Açık kahve rengi takım elbise ve Dijon hardalı. Trump: Vatana ihanet ve terör. Biden: Rolex saat ve Peloton bisiklet. #İkiTarafDa

Bill Clinton başkanlığı boyunca plastik bir dijital Timex Ironman takarken, George W. Bush bir Timex Indiglo seçmişti.

Obama ise Shinola ve Jorg Gray gibi Amerikan firmalarının orta fiyatlı saatlerini tercih etmişti.

John F Kennedy en ünlü saatlerden birine sahipti ama onu aslında hiç takmamıştı.

Bu saat, anlatılanlara bakılırsa kendisine doğum gününde Marilyn Monroe tarafından verilen bir Rolex Day-Date'ti ve üzerine şu mesaj işlenmişti:

Jack, Marilyn'den her zamanki gibi sevgiyle. 29 Mayıs 1962.

Lyndon Johnson makamında altın bir Rolex Day-Date takıyordu ve saate "Başkan" lakabını veren de oydu.

Donald Trump ise Patek Philippe, Vacheron Constantin ve Rolex imzalı altın saatleri tercih etmişti.

Biden'ın saat koleksiyonunda bir Omega Speedmaster Moonwatch Professional ve bir Omega Seamaster Diver 300M de bulunuyor ve bunların her ikisinin fiyatı 5 bin (yaklaşık 37 bin TL) ile 6 bin dolar (yaklaşık 44 bin TL) arasında değişiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU