Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde ilk aşılar İsa heykelinin altında yapıldı

Eyaletteki aşılama kampanyasına çok sayıda yetkili, dini lider ve basın mensupları katıldı

Fotoğraf: AFP

Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu (ANVISA), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen CoronaVac ve Oxford-AstraZeneca aşılarının ülkede acil kullanımına onay vermesinin ardından aşılama uygulamalarına başlandı.

İlk aşılananlar, sığınma evinde yaşayan 80 yaşındaki Terezinha de Conceiçao ve 59 yaşındaki hemşire Dulcineia da Silva oldu.

Aşılama kampanyasına çok sayıda yetkili, dini lider ve basın mensupları katıldı. 
 

WhatsApp Image 2021-01-19 at 14.42.00.jpeg
Fotoğraf: AFP


Brezilya'da ilk aşı Sao Paulo'da yapıldı

Ülkedeki ilk Kovid-19 aşısı, 54 yaşındaki Monica Calazans isimli yoğun bakım hemşiresine yapıldı. 

Sao Paulo Eyalet Valisi Joao Doria, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Monica Calazans: Kadın, siyahi, hemşire, Sao Paulo Doğu Bölgesi'nde yaşıyor, Brezilya'da aşı olan ilk kişi. Sadece salgınla ön saflarda savaşan kahramanları değil, aynı zamanda Brezliya halkını temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

Brezilya bu yıl 350 milyon dozdan fazla aşı alacak

Rio de Janeiro eyaleti, Sinovac tarafından geliştirilen aşıdan yalnızca 487 bin 520 doz alabildi. 

İlk aşılar sağlık çalışanlarına, huzurevinde yaşayan 60 yaşın üzerindeki kişilere ve köylerde yaşayan yerli nüfusa yapılacak.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan Brezilya, toplamda 350 milyondan fazla Kovid-19 aşısını bu yıl almayı planlıyor.

Bunlardan 212,4 milyonu AstraZeneca'nın geliştirdiği aşı, 100 milyonu da Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac aşısı olarak öne çıkıyor.

Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya'da, 209 bin 296 kişinin hayatına mal olan Kovid-19, bugüne kadar yaklaşık 8,5 milyon kişide görüldü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU