Davutoğlu: Bahçeli Gezi'den ve 15 Temmuz'dan bahsetti ama 17/25 Aralık'tan bilerek bahsetmedi

Bahçeli'nin açıklamalarını eleştiren Davutoğlu, "Sayın Bahçeli 17-25 Aralık’tan bahsedemez çünkü 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün hükümeti devrime teşebbüsüne açık destek vermiştir" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki ekonomik sorunlara değinen Davutoğlu, "Hükümetin dünyasında artık millet yok Ankara’nın lüks salonları ve sarayları var" dedi.

Mardin Belediyesi'nin kayyım tarafından yönetilmesini de eleştiren Davutoğlu, "Bu iktidar açıkça "Senin oylarını yok sayıyorum. Seni yok sayıyorum. Nasıl Kürt Meselesi yoksa sen de yoksun" diyor" ifadelerini kullandı.

"Bunlar kendi cennetlerinde mutlu ve mesut yaşıyorlar"

Davutoğlu, hükümetin politikalarını eleştirerek şunları kaydetti:

Bu koalisyon iktidarına göre: bir ekonomik sorunumuz yok. Bir işsizlik sorunumuz yok. Enflasyon ve zam yağmuru sorunumuz yok. Ve elbette bir Kürt Sorunu da yok. Buradan hepinize sesleniyorum, Bu "Eski Türkiye" artıkları sizleri sorun görüp ardından da Kürt Sorunu yok dediğinde şaşırmayın, kızmayın. Emin olun bunu söylerken de artık samimi olduklarını düşünmeye başladım, Çünkü bu koalisyon iktidarı kendi cennetinde yaşıyor, Bunların milletin dünyasıyla bir alakası yok artık. Bular kendi cennetlerinde mutlu ve mesut yaşıyorlar, Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Bunların dünyasında bir kişiye dört-beş maaş var.

"Devlet Bahçeli 17/25 Aralık'tan bahsedemedi"

Davutoğlu, konuşamasında Cumhur İttifakı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi.

Cumhur İttifakı'nı "koaliston iktidarı" olarak niteleyen Davutoğlu, "Bu iktidar sivil ve siyasi bir iktidar olma özelliğini de kaybetmiştir" dedi.

AK Parti'nin ittifakla birlikte kendi kendisine kayyım atadığını söyleyen Davutoğlu şöyle devam etti:

Bugün koalisyon iktidarının vasisi 17/25 FETÖ saatinin önünde poz veren kişidir. Bu iktidarın sözcülüğü ise Sayın Erdoğan’a kalmıştır. Bakın sayın Bahçeli birkaç gün önce yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik oyunları sararken Gezi olaylarından, 6-8 Ekim olaylarından, hendek teröründen ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünden bahsetmiştir. Ama bu silsilenin asli unsurlarından olan 17-25 Aralık’ı bilinçli bir şekilde atlamıştır. Sayın Bahçeli 17-25 Aralık’tan bahsedemez çünkü 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün hükümeti devrime teşebbüsüne açık destek vermiş, yıllarca saatini 17.25’e ayarlamıştır. Sayın Erdoğan ve Bahçeli tekrar bi araya geldiklerinde bu soruyu kendi aralarında cevaplandırmalıdırlar: 17-25 Aralık meşru hükümete karşı bir darnbe girşimi midir yoksa bir yolsuzluk meselesi midir? Ama sayın Erdoğan bunu soramaz, çünkü artık sadece Sayın Bahçeli’nin değil başta milletin ve millet değerlerinin düşmanı Maocu bir zihniyet olmak üzere 28 Şubatçı eski Türkiye  artıklarının vesayeti altındadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU