Facebook, Trump taraftarlarının misillemesine karşı çalışanlarını uyardı: Şirketin logosunu taşıyan eşya ve kıyafetleri kullanmayın

Trump'ın hesabını askıya alan Facebook, olası saldırılara karşı önlemleri artırıyor

Trump destekçilerinin baskınında 5 kişi hayatını kaybetmiş, 70 kişi de tutuklanmıştı (Reuters)

Facebook, ABD Kongresi baskını sonrasında çalışanlarını şirketin logosunu taşıyan kıyafet ve eşyaları kullanmamaları konusunda uyardı.

Şirketin iç mesajlaşma sistemi üzerinden gönderilen uyarı notunda şu ifadeler yer aldı:

Küresel güvenlik kaynakları, yakın zamanda yaşanan olaylar nedeniyle tedbir amaçlı olarak herkesin bu dönemde Facebook logosu bulunan kıyafet ya da eşyaları kullanmaktan kaçınmasını öneriyor.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın Facebook hesabını, geçen hafta başkent Washington'da Kongre binasına düzenlenen saldırıları teşvik edici nitelikteki paylaşımları nedeniyle belirsiz süreliğine dondurmuştu.

Twitter da benzer bir adımla başkanın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

İki sosyal medya devinin hamlesi ifade özgürlüğü konusunda yeni bir tartışma yarattı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, hesapların askıya alınmasını eleştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump destekçileri arasında popülerleşen Parler, Gab ve thedonald.win gibi platform ve forumlardaysa Trump'ı "susturmaya çalıştığı" için Twitter ve Facebook'a karşı boykot çağrısı yapılmıştı.

Google ve Apple da kullanıcılarının içeriklerini denetlemediği gerekçesiyle Parler'i uygulama mağazalarından kaldırmış, Trump destekçilerinden tepki toplamıştı.

Kongrede yaşanan olaylardan sonra cuma günü Trump yandaşları, bu sefer de Joe Biden'ın başkanlığa geçeceği 20 Ocak'ta düzenlenecek devir teslim törenine baskın çağrısında bulunmuştu.

FBI, 50 eyaletin başkentindeki kongre binalarında 17-20 Ocak arası yaşanabilecek silahlı saldırılara karşı uyarıda bulunmuştu.

Pazartesi günü Kaliforniya eyaletindeki San Francisco şehrinde yer alan Twitter'ın ana ofisi etrafında polis güçleri olası saldırıya karşı güvenlik kordonu oluşturmuştu.

 

 

Independent Türkçe, Telegraph, The Information

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU