ABD Kongresi'ndeki ayaklanmacıların kapıya sıkıştırdığı polisin ağzından kan geldi

Polis sıkışırken yardım çığlıkları atıyordu

Kongre binasındaki olaylar sırasında kapıya sıkışan polisin görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı (Jon Farina)

ABD Kongresi'ndeki kalkışmada kaydedilen video,  isyancılar binanın içine girmeye çalışırken Kongre binasındaki bir polis memurunun bir polis kalkanıyla metal kapı arasında sıkıştığı anı yakaladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntüler, Kongre binasında görevli genç polis memurunun ağzından kan geldiğini ve kalabalıklar onu iki nesne arasında ezerken yardım çığlıkları attığını gösteriyor.

Videoda çok sayıda polis isyancılarla çatışıyor. Polisler, biber gazı sıkıyor ve Trump destekçileri yumruk sallayarak polis hattını yarmaya çalışırken onları coplarla geri püskürtmeye çalışıyor.

Görüntüler, Donald Trump'ın destekçilerine 2020 seçimlerinin sonuçlarını tersine çevirmek amacıyla Kongre'ye yürümelerini söylemesinin ardından çarşamba günü Kongre binasında patlak veren kaostan yalnızca bir sahneyi gösteriyor.

Kongre'ye düzenlenen saldırıda 5 kişi ölmüştü. Kapıları geçmeye çalışırken boynundan vurularak ölen QAnon taraftarı Ashli Babbit dahil 4 Trump destekçisi hayatını kaybetmişti.

Bir başka Trump destekçisiyse yanlışlıkla kendini elektroşok tabancasıyla öldürmüştü. Bu kişi kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmişti.

Biri erkek, diğeri kadın iki diğer Trump destekçisi de ayaklanma sırasında yaşadıkları "tıbbi acil durumlar" nedeniyle ölmüştü.

Ölen 5. kişi, The Chicago Sun'ın haberine göre yangın söndürücüyle dövülen Kongre polisi Brian Sicknick'ti. Görünüşe göre Sicknick birliğinin ofisine dönmeyi başardı ama yaralarından dolayı yere yığıldı. Daha sonra yaralarından dolayı hayatını kaybetti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Temsilci Tim Ryan dahil parlamenterler, Kongre'deki güvenlik ihlaliyle ilgili soruşturma çağrısında bulunuyor.

Kongre Polis Şefi Steven Sund, Pelosi'nin istifa etmesi için yaptığı çağrıların ardından perşembe günü görevinden ayrıldı.

Pelosi, Temsilciler Meclisi güvenlik görevlisinin de istifa edeceğini söylerken Senato'daki Demokratların lideri Chuck Schumer, Demokratlar bu ay Senato'da iktidarı ele alana kadar istifa etmemişse güvenlik görevlisini kendisinin kovacağını söyledi.

Cumhuriyetçi Senatör Ben Sasse ölümlerden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Sasse, "Bunların hiçbiri olmamalıydı. Aman tanrım" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU