Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: AK Parti ile kesinlikle ittifak olmamalı

Kamalak "AK Parti politikası hep gerilim üzerinedir, ülkeyi kutuplaştırıyorlar. Bu durumdan kanaatimce ülkeye hayır gelmez" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretinin ardından başlayan tartışmalara  SP'nin önceki Genel Başkanı, YİK Üyesi Mustafa Kamalak da dahil oldu. Dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” ifadelerini kullanan Kamalak konuya ilişkin Haber Global'e açıklamalarda bulundu.

"AK Parti politikası hep gerilim üzerinedir"

İttifak konusunda gerilimi artırma politikası güdülmemesi belirten Kamalak şöyle devam etti:

Bence AK Parti ile kesinlikle ittifak olmamalı. Çünkü AK Parti politikası hep gerilim üzerinedir, ülkeyi kutuplaştırıyorlar. Bu durumdan kanaatimce ülkeye hayır gelmez. Sadece ülkeye değil çevre ülkelere de hayır gelmez.

Siyasi partilerin ülkeyi germek için değil daha huzurlu hale getirmek için var olduğunu kaydeden Kamalak, "Tüm partilerle görüşülebilir. İlkeler önemli bu da huzur ve barış içinde yaşamayı sağlamak olmalı" diye konuştu.

Kamalak açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Ergenekon ve Balyoz'da uyardık 'suçlu cezalandırılmalı ama orduyu yıpratmayın' dedik. Çözüm sürecinde 'yanlış yapıyorusunuz, terörist diyorsunuz sonra masaya oturuyorsunuz bu çelişki' dedik, 'mücadele yeri Oslo, Kandil değil mücadele yeri TBMM'dir' dedik 'kıskanıyorsunuz' dediler. 

AK Parti hala politakanın yanlış olduğunu kabul etmiyor. Bizim görevimiz yanlışla birlik olmak değil doğrunun peşinden gitmektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesi, siyasi kulisleri hareketlendirmişti.

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk'le görüşmesine ilişkin şunları söylemişti:

Geçmişte beraber olduğumuz bir büyüğümdür. 86 yaşında bir büyüğüm. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani biz bir yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bunun için de şu anda buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum, yapacağım.

Karamollaoğlu'ndan açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada İttifakların koalisyon olmadığını dile getirerek "Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız" diye konuşmuştu.

Saadet Partisi Genel Merkezi ile Asiltürk arasında fikir ayrılığı olduğu iddialarını da yalanlayan Karamollaoğlu şöyle konuşmuştu:

Kesinlikle böyle bir fikir ayrılığı ya da kendisinin Saadet Partisi'nin bulunduğu yere yönelik dile getirdiği bir itiraz yok. Yeri ve zamanı gelince bunlar oturulur, konuşulur.

 

Independent Türkçe, Haber Global

DAHA FAZLA HABER OKU