Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan Erdoğan-Asiltürk ziyaretine ilk yorum: Bildiğim bir ziyaretti, Asiltürk'le fikir ayrılığı yok, partide kimse tek başına karar alamaz

Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifakın da konuşulduğu Erdoğan-Asiltürk ziyaretini için "Nezaket ziyaretiydi, bu aşamada başka türlü görmek doğru olmaz" dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk arasında gerçekleştirilen ziyaret "Cumhur İttifakı genişliyor mu" ya da "Millet İttifakı yara mı alıyor" sorularını da beraberinde getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Erdoğan söz konusu görüşmede ittifak konusunun da gündeme geldiğini söyledi.

''Önceden bildiğim bir ziyaretti''

Siyaset kulislerini hareketlendiren bu görüşmeye ilişkin en çok Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ne düşündüğü merak ediliyordu.

Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya konuşan Saadet Partisi lideri, görüşmenin kendisi için sürpriz olmadığını şu sözlerle anlattı: "Oğuzhan Bey bana geçen cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisine ziyarete geleceğini haber vermişti. Önceden planlanmış ve bildiğim bir ziyaretti."

''Bu aşamada başka türlü görmek doğru olmaz''

Bunun bir ''Nezaket ziyareti'' olduğunu belirten Karamollaoğlu, ''Bu aşamada başka türlü görmek doğru olmaz'' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Merkezi ile Asiltürk arasında fikir ayrılığı olduğu iddialarını yalanlayan Karamollaoğlu "Hayır, Oğuzhan Bey ile biz bu konuları konuşmadık. Kesinlikle böyle bir fikir ayrılığı ya da kendisinin Saadet Partisi'nin bulunduğu yere yönelik dile getirdiği bir itiraz yok. Yeri ve zamanı gelince bunlar oturulur, konuşulur" şeklinde konuştu.

''Parti ile hükümleri kimse tek başına veremez''

Saadet Partisi'nde kararların çeşitli kurulların istişare yolu ile aldığına değinen Karamollaoğlu, kimsenin Saadet Partisi'nin bulunduğu yer ya da stratejisi ile ilgili tek başına hüküm veremeyeceğini belirtti.

İttifakların koalisyon olmadığını dile getiren Karamollaoğlu, "Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız" dedi.


Habertürk
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU