Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 48 kişi hakkında gözaltı kararı, 43 kişi gözaltında

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında belediye personeli ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 43'ü gözaltına alındı

Fotoğraf: X

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 43 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların arasında belediye personeli ve müteahhitlerin bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin kimliklerine ilişkin henüz ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Soruşturmanın konusu

Soruşturmanın, Seferihisar Belediyesi'ndeki inşaat ve imar işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı, bu işlemler karşılığında rüşvet alınıp verildiği ve belediye bünyesindeki ihaleler ile doğrudan teminlerde usulsüzlük gerçekleştirildiği iddiaları üzerine başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda gözaltı kararı verilen 48 şüphelinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 43 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Belediye başkanı da tutuklanmıştı

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik soruşturmanın önceki aşamasında CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 25 kişi, 25 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

Yetişkin'in de aralarında bulunduğu 12 kişi, 30 Haziran'da tutuklanmıştı. İçişleri Bakanlığı aynı gün İsmail Yetişkin'i görevden uzaklaştırmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU