Bridgerton: Karakterlerin kostümlerinin rengi ne anlam taşıyor?

Bridgerton kendi başına şaşırtıcı hikayeler anlatan renklerle, güzel ve ayrıntılı kostümlerle dolu bir dizi

Bridgerton, Netflix'in en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor (Netflix)

Netflix'in kısa süre önce yayımlanan ve izleyiciler arasında büyük bir ilgi uyandıran dizisi Bridgerton, oyuncuların giydiği kostümlerin renklerinin ince detaylarında yatan birçok farklı hikaye barındırıyor. Ancak bunların fark edilebilmesi için biraz dikkatli bir bakış gerekiyor. 

Screen Rant'in haberine göre dizide renklerin kullanımı hayli önemli. Örneğin Penelope, kişiliğinin parlaklığını ve neşeli doğasını yansıtan sarı renkte bir kıyafetle görülüyor. Pen, her ne kadar bu renkten hoşlanmadığını dile getirse de esasen sarı Naiplik Dönemi İngiltere'sinde son derece moda bir renkti ve evlenmek isteyen genç kadınların gözde tercihlerindendi. 

Sarı aynı zamanda Penelope'nin ikinci kişiliği Lady Whistledown'ın hilekarlığını ve kıskançlığını da yansıtıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Featherington ailesinin de dizi boyunca giydiği parlak renkler dikkat çekiyor. Ailenin renk tercihleri, yüksek toplumun geri kalanıyla çelişiyor ve üst sınıf içindeki yabancı statülerinin göstergesi işlevi görüyor. 

Featherington ailesinin sosyal beceriksizliği, dizinin ilk sezonu boyunca vurgulanır. Bu tarz aynı zamanda borca battığı öğrenilen aile reisinin aksini gösterme çabasına rağmen kurumlanmasına da işaret ediyor. 

Nihayetinde parlak renkler, ailenin çeyizsiz kızları için nispeten az fırsat içeren, daha kasvetli gerçekliklerinden uzaklaşmayı simgeliyor. 

Öte yandan Daphne de sürekli beyazlar içinde görülüyor. Beyaz "kıyaslanamazlığı" temsil ediyor ve aynı zamanda Daphne'nin evliliğe ve aile hayatına olan köklü arzusunu simgeliyor. 

Bununla birlikte Simon'ın kıyafetleri karanlık ve sıkıntılı geçmişini simgeleyecek biçimde büyük orandan siyahtan oluşuyor. Ancak sezon ilerledikçe Simon'ın gardırobu özellikle kırmızı rengi dahil ederek zarif biçimde gelişmeye başlıyor. Simon'ın Daphne'yle bağı kuvvetlenirken tutku ve aşkı simgeleyen kırmızının dahil edilmesi tutarlı görünüyor. 

Son olarak Lady Featherington eşinin ölümünün ardından bakışını hafifçe bastırabilir ancak siyah giymeye dair isteksizliği aslında karakterine fazlasıyla uygun. Gerçekte Marina'ya evliliğinin sevgisiz olduğunu söyleyen Lay Featherington eşinin yasını tutmamıştı. Karakterin nihayetinde giydiği zeytin yeşili elbise (ve ona eşlik eden pembe mücevherli kolye) kocasının başarısızlıklarına bir tepki olarak değerlendirilebilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU