Bridgerton'ın yıldızı oyuncu seçimlerine yönelik eleştirilere cevap verdi: Notumuzu düşüremezsiniz

Netflix'in dönem draması oyuncu kadrosundaki çeşitlilikle öne çıkıyor

Netflix, Bridgerton'ın platform tarihinin en çok izlenen 5 dizisi arasında yer aldığını açıklamıştı (Netflix)

Nicola Coughlan, diziyi oyuncu kadrosunun çeşitliliği nedeniyle eleştiren Bridgerton izleyicilerine mükemmel bir cevap verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Julia Quinn'in tarihi aşk romanı serisinden uyarlanan Netflix dizisi, Naiplik Dönemi İngiltere'sinde geçiyor ve Londra sosyetesinin genç erkek ve kadınlarının evlilik piyasasına ilk kez girmesini konu alıyor.

Bununla birlikte, birçok dönem dramasının aksine Bridgerton farklı ırklardan çeşitli oyunculara sahip. Bu oyunculara dizinin romantik başrolü Hastings Dükü rolündeki Zimbabve asıllı Britanyalı aktör Regé-Jean Page de dahil.

Bridgerton'ın Noel Günü'nde yayına girmesinden bu yana 63 milyon hanede izlendiği haberlerine yanıt veren, Penelope Featherington rolündeki Coughlan oyuncu kadrosunu överken dizinin başarısını da takdir etti.

Derry Girls oyuncusu “Bazı insanların 'Dönem dramalarında çeşitliliğe yer vermek işe yaramıyor' dediğini biliyorsunuz... 63 milyon aile bunun işe yaradığını düşünüyor" diye tweet attı.

 

 

 

Sırf çok çeşitli bir kadrosu olduğu için insanların IMDb'de diziye düşük puan vermeye çalıştığını hatırlıyor musunuz? Netflix'in şimdiye kadarki en fazla izlenen beşinci orijinal dizisi olmamızın notunu düşüremezsiniz.

Bridgerton'da beyaz olmayan oyuncuların rol alması, bazı tarihçilerin de desteklediği, (dizide Golda Rosheuvel tarafından canlandırılan) gerçek hayattaki Kraliçe Charlotte'un melez olduğu teorisinden etkileniyor.

The Independent'a konuşan dizi sorumlusu Chris Van Dusen bu durumu şöyle açıkladı:

Bu fikir bana gerçekten mantıklı geldi çünkü bunun gerçekten neye benzeyeceğini ve Kraliçe Charlotte'un neler yapabileceğini merak etmeme neden oldu?

Gücünü toplumdaki beyaz olmayan başkalarının durumunu yükseltmek için kullanabilir miydi, onlara toprak, ünvan ve düklük verebilir miydi? Hastings Dükümüz Simon işte tam da bu noktada ortaya çıktı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU