Joe Biden'dan yeni gaf: "Seçilmiş başkan Harris"

Göreve başladığında ABD'nin en yaşlı başkanı unvanını taşıyacak olan Biden, seçim kampanyası sırasında bilişsel durumuna dair çeşitli ithamlara maruz kalmıştı

Siyasi kariyerinde imza attığı sayısız gafla tanınan ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, bu kez yeni konumuna dair bir hata yaptı.

New York Post'un haberine göre 20 Ocak'ta düzenlenecek resmi törenle Beyaz Saray'a geçmeye hazırlanan Biden salı günü düzenlediği basın konferansında, sağ kolu Kamala Harris'ten bahsederken "seçilmiş başkan yardımcısı" yerine yanlışlıkla "seçilmiş başkan" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, Harris'in koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmasıyla ilgili konuşurken "Bu aşıyı, halkın aşıya güven duymasını sağlamak için yaptırdım. Seçilmiş başkan Harris de bugün aynı nedenle bu aşıyı yaptırdı" dedi.

78 yaşındaki Biden'ın zaman zaman yaptığı gaflar ve yaşadığı kafa karışıklıkları nedeniyle Beyaz Saray için yarışamayacak düzeyde bilişsel bir düşüş içinde olduğu iddiaları başta rakibi Başkan Donald Trump tarafından sıkça dile getirilmişti.

Salı günü yaşanan hadise her ne kadar dil sürçmesi olarak dursa da Demokrat siyasetçi bir kez daha eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.

Patriots Gazette sitesi, Biden'ın gafına dair videoyu takipçilerine duyuran Trump destekçisi isimlerin paylaşımlarını aktarırken, seçilmiş başkanın ağustos ayında yazdığı bir iletiyi de hatırlattı.
 


Biden 12 Ağustos'ta Harris'i kendisine başkan yardımcısı adayı olarak seçmesinin hemen ardından paylaştığı tweet'te "Kamala Harris ve ben seçilirsek birçok kriz, bölünmüş bir ulus ve kargaşa içinde bir dünya devralmış olacağız. Boşa harcayacak tek bir dakikamız bile yok. Harris'i işte tam da şu sebeple seçtim: İlk günden yönetmeye hazır" ifadelerini kullanmıştı.


Independent Türkçe, New York Post, Patriots Gazette

DAHA FAZLA HABER OKU