HDP'den logolarını değiştiren ATV hakkında RTÜK'e şikayet

HDP, logolarını değiştirerek yayına veren ATV’nin 6 milyon oy alan bir partiye yönelik nefret suçu işleyip şiddet yanlısı yayın yaptığını ifade etti

HDP, ATV’de yayınlanan bir haberde partilerinin logosunun değiştirilmesi hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayette bulundu.

ATV’nin 12 Aralık tarihli yayınında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına yönelik sözlerini konu alan bir haber yayınladı. Bu haber sunucu tarafından sunulurken HDP’nin değiştirilmiş logosu ekrana yansıtıldı.

Bu görselde HDP’nin gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar olan ağaç tasvirli olan logosunun değiştirildiği görüldü. ATV’nin kullandığı görselde yaprak ve yıldız yerine el bombası ve mermi yerleştirildi. Kanal ayrıca bu oynanmış logonun üzerine kapatma mührü yerleştirdi.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, ATV’ye bu konu dolayısıyla şikayette bulundu.

Şikayette şu ifadelere yer verildi:

Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Gerçek amacı yayıncılık olan, yayın etiği ve ahlakına sahip, hukuka, demokrasiye ve seçmen iradesine saygılı bir yayın kuruluşu, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin isimlerini, logolarını, sembollerini partinin açıklamalarını, mesajlarını çarpıtmadan yayınlama ve kamuoyuna objektif olarak yansıtma sorumluluğundadır. 

Adı geçen ve gerçek amacının yayıncılık faaliyeti olmadığı yaptığı yayınlardan açıkça anlaşılan söz konusu kuruluş, HDP’nin logosunu kendi ahlak ve etik dışı kurgusuyla ekranlarından kamuoyuna yansıtarak, yine kırmızı mühürle kapatmayı savunarak kendisini yargının yerine koymak suretiyle açıkça Anayasal ve yasal suç işlemektedir. Kuruluş bu yayınıyla HDP’yi ve oy veren seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiş, şiddet yanlısı yayın yapmıştır.

Dilekçede ATV’nin kanunları çiğnediği ifade edilerek cezalandırılması istendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU