Donmuş beyinler, devasa kertenkeleler ve sosisli sandviç standları: Bu yılın Buz Oteli'ndeki en iyi odalar

Bu sene otelin 31. yılı

Buz Oteli'ndeki bir sosisli sandviç standı (Asaf Kliger)

Donmuş ormanlar, devasa kertenkeleler ve sosisli sandviç standlarıyla, bu yılın Buz Oteli'nin (Icehotel) odalarının ilk fotoğrafları yayımlandı ve her zamanki gibi çok yaratıcılar.

İsveç Laponyası'ndaki ünlü otel, bahar geldiğinde tamamen erimeden önce, her kış yanı başındaki Torne Nehri'nin donmuş sularıyla yeniden inşa ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her oda farklı bir sanatçı veya sanat ekibi tarafından tasarlanıp oluşturuluyor.

Bu yaratıcılar genellikle dünyanın dört bir yanından geliyor ama koronavirüs pandemisi ve beraberinde gelen seyahat kısıtlamaları, 2020-21'deki katılımı İsveç'in yerlileriyle kısıtlamış oldu. 

Otelin kreatif direktörü Luca Roncoroni, şu ifadeleri kullandı:

Pandemi bizi farklı düşünmeye zorladı ama sonuçta ortaya büyüleyici bir İsveç'e saygı duruşu çıktı.
Buz Oteli'nin 31. sürümü akıllarda kalacak! İsveç merkezli 24 sanatçı konuklarımızı büyüleyecek ve çok ihtiyaç duyulan, bu senenin gerçekliğinden kaçışı onlara sunacak konseptler yarattı.

Bu yıl her biri tek tek tasarlanmış 12 buz süiti sunuluyor. Aynı zamanda yıl boyu varlığını sürdüren bir otel ve bir bardan oluşan Icehotel 360'ta da 6 süit var.

Odalar arasında klasik oyuncaklardan ilham alan “Oyuncak Kutusu”, adından tahmin edeceğiniz üzere bir sauna'yı (ama çok daha soğuk halini) model alan “Sauna” ve olağanüstü boyutlarda bir beyin ve bir duygu haritası içeren “Şu an buradasınız” var.

Bu yıl tüm süitlerin, tarandığında ziyaretçiye her bir sanat projesinin ardındaki hikayeyi anlatacak bir sesli rehberi açan kendi QR kodları var.

Britanyalı seyahatçiler şu anda karantina veya negatif Kovid-19 PCR testi takdim etme zorunluluğu olmaksızın İsveç'e girebiliyor.

Ne var ki Birleşik Krallık'a dönüşlerinde seyahatçiler 10 gün karantinada kalmak zorundalar; veya 15 Aralık'tan sonra, seyahat koridoru içinde yer almayan bir ülkeden ayrılışlarından 5 gün sonra bir Lamp testini satın almayı tercih edebilirler. Test sonucu negatifse gelen yolcular tecritten erken çıkabilir.

Bu kış İsveç Laponyası'na gidemeyecek Britanyalılar için otel, seyahat şirketi Discover the World'le ortaklık kurarak çevrimiçi gezginler için 360 derece görüntülenebilen bir sanal tur yayımladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU