Bill Gates: Restoran ve barlar kapalı kalmalı, 2022'den önce normale dönemeyiz

Amerikalı işadamı, restoran ve barların 4-6 ay süreyle kapatılması gerektiğini söylerken, sosyal medyada Gates'e çıkışan kullanıcılar bu sektörde çalışan kişilerin maaşının nasıl verileceğini sorguladı

Bill Gates aşı geliştirme çabalarına destek verirken, yaptığı açıklamalarla eleştirilerin de hedefi oluyor (AFP)

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, pandemi nedeniyle ABD'de normal hayata tam anlamıyla dönmenin 2022'den önce mümkün olmadığını ve restoranlarla barların 4-6 ay süreyle kapatılması gerektiğini söyledi.

Pfizer ve BioNTech'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşı ABD'de geçen hafta onaylanırken, Gates ülkede hayatın normale dönmesi için önünde hâlâ uzun bir yol olduğunu belirtti.

Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla aşı çalışmalarına milyonlarca dolar bağışlayan işadamı, ABD'nin 2021 yazına kadar "normale şu anda olduğundan çok daha yakın olacağını" ifade etse de hayatın 2022'den önce tamamen normale dönmeyeceğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Russia Today'in CNN'den aktardığı habere göre Gates, Amerikan televizyonuna verdiği röportajda, "diğer ülkelerin de bu hastalıktan kurtulmasına yardım edilmemesi ve ABD içinde yüksek oranda aşılama yapılmaması" halinde hastalığın yeniden görülme riskinin yüksek olduğunu vurguladı.

Gates, enfeksiyon oranlarının düşmesi için büyük kalabalıklar halinde toplanmaya yönelik yasağın sürmesi ve ülke genelindeki barlarla restoranların kapalı kalması gerektiğini ifade etti.

Milyarder işadamı, sürecin iyi yönetilmesi durumunda 12-18 ayda tam anlamıyla normale dönüşe geçilebileceğini savundu.

Başkan Donald Trump'ın seçim mağlubiyeti konusunda sergilediği itirazların aşı dağıtımını zorlaştırdığını söyleyen Gates, "Geçiş süreci karmaşık işlerdir. Ancak yeni yönetim gerçek uzmanlara güvenme ve bu uzmanlara saldırmama konusunda istekli duruyor" dedi.

Gates'in açıklamalarına sosyal medyadan tepkiler de geldi.
 


Muhafazakar film yapımcısı Nick Searcy paylaştığı tweet'te "Bill Gates, Amerika'yı yok etmek istiyor" dedi.

Yazar Ryan James Girdusky ise "Bill Gates tüm servetini bar ve restoran sektöründe çalışan insanlara dağıtmaya istekli olmadığı sürece fikirleri beş para etmez" ifadesini kullandı.


Independent Türkçe, Russia Today

DAHA FAZLA HABER OKU