Ekosfer Derneği: Sokağa çıkma yasaklarının hava kirliliğini azalttığı verilerle kanıtlandı

Hava kalitesi ölçüm istasyonlarından gelen verilerini inceleyerek hazırlanan rapora göre sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde hava kirliliği azaldı. İstanbul Mecidiyeköy, kirliliğinin en fazla azaldığı yer olarak kayıtlara geçti

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki hava kirliliğinin nedenleri arasında araç trafiği yüzde 16 ile önemli bir yer tutuyor / Fotoğraf: AA

Ekosfer Derneği'nin hazırladığı "Virüsten Kaçarken İklim Krizine Yakalanmak" raporu, koronavirüs salgınında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının hava kirliliğine etkisini ortaya koydu.

Türkiye'deki beş kentte hava kirliliğine yol açan PM10 ve NOx (Azot oksit) değişimlerinde kapanma dönemlerinde belirgin bir azalma oldu ve hava kalitesi iyileşti.

Bu geçici iyileşmenin kalıcı hale gelmesi ve iklim krizinin büyümemesi içinse salgın sonrası toplu taşıma, bisiklet ve temiz enerjiyle çalışan araçların daha çok kullanılması gerekiyor.

Rapor, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Çanakkale'de T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyelerin trafik kaynaklı hava kirliliğini ölçmek üzere yerleştirdiği hava kalitesi ölçüm istasyonlarının verilerinin incelenmesiyle hazırlandı.

En fazla azalma Mecidiyeköy'de

Türkiye'deki beş kentte yer alan 12 hava kalitesi ölçüm istasyonunun verilerine göre, 2020 yılının nisan, mayıs ve haziran aylarındaki aylık ortalama PM10 değişimleri, 2019 yılının aynı dönemine göre genelde azaldı.

Nisan ayında en fazla azalma, İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde yüzde 38,36 olarak gerçekleşti.

mecideköy.jpg
Sokağa çıkma yasaklarında hava kirliliğinin en çok azaldığı yerlerin başında Mecidiyeköy geliyor / Fotoğraf: AA

 

Mayısta kirlilik beş şehirde birden düştü

NO2 (azot dioksit) değişimlerine bakıldığında ise 2019 yılına göre nisanda 10, haziranda 7, mayısta ise bütün istasyonlarda hava kirliliği azaldı.

NOx emisyonları üzerinden yapılan değerlendirmede ise İstanbul, Ankara ve Bursa'da hem nisan hem de mayıs ayında önemli ölçüde azalma tespit edildi.

Yapılan araştırma, Kovid-19 pandemisi sırasında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının, ulaşım kaynaklı hava kirliliğini azalttığını ortaya koydu.

kayıhan.jpg
Prof. Dr. Kayıhan Pala, hava kirliliğinde yüzde 25 azalmanın trafikten kaynaklandığı belirtti / Fotoğraf: bianet

 

Sokağa çıkma yasaklarının hava kirliliğinin azalmasına katkısı oldu

Raporun yazarlarından ​Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala​, ince partikül maddelerden kaynaklanan kentsel hava kirliliğinin yaklaşık yüzde 25'inin trafikten kaynaklandığına dikkat çekti.

Kayıhan Pala, sözlerini şöyle sürdürdü:

2020 yılı nisan ve mayıs aylarına ait veriler, Kovid-19 pandemisi sırasında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının ulaşımdan kaynaklanan hava kirliliğinin azalmasına katkısının olduğunu gösteriyor. Ulaşım kaynaklı hava kirliliğinin gösterilebilmesi ve alınan önlemlerin etkisinin tartışılabilmesi için bütün kentlerde trafik kaynaklı kirliliği göstermek üzere yer seçimi yapılmış ve buna uygun hava kirleticilerinin ölçüldüğü hava kalitesi istasyonlarına gereksinim var. Bazı kentlerde gördüğümüz bu eksikliğin ivedilikle giderilmesi gerekiyor.

Hava kirliliği hasta ediyor

Hava kirliliğinin yol açtığı sağlık sorunlarına da dikkat çeken Pala, ​"Motorlu araçlar, insan sağlığını etkileyen hava kirleticilerinin başlıca kaynakları arasında. Araç emisyonları astım hastalığı, akciğer kapasitesinin azalması, zatürre, bronşit vb. sağlık sorunlarını tetikleyen duman oluşumuna neden olur. Birçok bilimsel çalışma, partikül madde solunmasını astım, kronik bronşit ve kalp krizi gibi önemli sağlık sorunlarıyla ilişkilendirmiştir" ​dedi.

Türkiye'nin toplam seragazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 16'sının ulaşım sektöründen kaynaklandığı belirtilen raporda, salgın sonrası ulaşım kaynaklı kirliliğinin azaltılması için yeşil ulaşım çözümlerinin ön plana çıkarılması isteniyor. Dizel ve benzin gibi fosil yakıtla çalışan araçların hava kirliliğiyle birlikte küresel ısınmaya da yol açtığına dikkat çekiliyor.

Elektrikli toplu taşıma öne çıkıyor

Raporda iklim dostu ulaşım araçlarının başında yürümek, bisiklete binmek, elektrikle çalışan otobüs, tramvay ve motosiklet geldiği kaydedildi.

Raporda verilen bilgilere göre elektrikli toplu taşıma araçlarını otobüs ve trenler izliyor.

Elektrikli otobüsle işine giden bir kişi km başına 25 gram karbondioksit emisyonuna neden olurken otomobil kullanan bir kişi bunun yaklaşık sekiz katı emisyona yol açıyor.

Şarj edilemeyen hibrit otomobiller de sanıldığı kadar masum değil, aynı mesafe için 158 gram emisyona yol açıyorlar.

Paylaşılan basgitler (e-skuter) de bakım süreci enerji yoğun olduğu için emisyon açısından sanıldığının aksine sıralamada orta sıralarda yer alıyor.

Raporun ilgili bölümünü kaleme alan ​Ekosfer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gürbüz​ ise şöyle konuştu:

Türkiye'de ulaşımın ağırlıklı karayoluyla yapılması hava kirliliğini artırıyor ve iklim krizine yol açan seragazı emisyonlarının miktarını da artırıyor. Salgın sırasında toplu taşımadan kaçmaya çalıştık ama salgından sonra toplu taşımayı, elektrikli araçları ve yürümeyi daha fazla hatırlamak zorundayız yoksa bizi iklim krizi gibi bir başka felaket bekliyor.

gürbüz.jpg
Ekosfer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gürbüz​, havadaki temizliği kalıcı hale getirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Bisiklet kullanımı teşvik edilmeli"

Gürbüz, sözlerini şöyle tamamladı:

Fransa'da toplu taşımanın finansmanını çalışan sayısına göre şirketlerden sağlayan özel vergiler, Avrupa'da bisikletle işe gelenlere verilen harçlık ve vergi indirimleri var. Temiz enerjiyle çalışan araçların sayısı ve çeşidi de artıyor. Demiryolunun yolcu taşımacılığındaki payının yüzde 1'de kaldığı Türkiye'de bisiklet yollarından yeni teşvik yöntemlerine kadar birçok farklı uygulamayla ulaşımı fosil yakıt bağımlılığından kurtarabilir, havamızı ve iklimimizi krizden çıkarabiliriz.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU