Goldman Sachs pandemide milyar dolarlık şirket birleşmelerini drone'larla yürütüyor

Ünlü firmanın salgın sırasında tavsiye ettiği yüzlerce işlemden en az yüzde 95'inin birebir görüşmeler olmadan gerçekleştiği belirtiliyor

Salgının beraberinde getirdiği risk nedeniyle birçok alanda drone kullanımı yaygınlaştı (AFP)

Dünyayı sarsan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) geleneksel yatırım faaliyetlerinde de dönüşüme yol açtı.

Koronavirüs pandemisinin yüz yüze toplantılara ve durum tespitine dair ikili görüşmeler için sık sık seyahate çıkmaya sekte vurması, şirketleri sanat alan ziyaretleri için drone kullanmaya ve Zoom, BlueJeans, Cisco Webex ve Microsoft Teams gibi telekonferans araçlarına başvurmaya zorladı.

Amerikan yatırım bankası Goldman Sachs'ın Küresel Birleşmeler ve Devralmalar Eş Başkanı Stephan Feldgoise, müşterilerine şirketlerle ilgili "kuşbakışı" bilgi vermek için drone teknolojisinden istifade ettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNBC'ye konuşan Feldgoise, dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Goldman Sachs'ın salgın sırasında tavsiye ettiği yüzlerce işlemden en az yüzde 95'inin yüz yüze etkileşim olmadan yapıldığını belirtti.

Feldgoise telefonla verdiği röportajda, teklif sunan gruplarla yüz yüze görüşmenin pandemi yüzünden güvensiz hale gelmesinin ardından, nakliye limanları ve demiryollarından kimyasal fabrikalara, depolara ve büyük perakende lokasyonlarına kadar her konuda işleyişi sürdürmek için ticari sınıf drone'larla sanal turlar yaptıklarını ifade etti.

İşletmelerin satış işlemlerini gerçekleştirirken saha ziyaretleri ve uçuşlarda insansız hava araçlarını kullandıklarını belirten Feldgoise, "Bu uygulama, alıcılara ihtiyaç duydukları güveni veriyor çünkü bir işletme satın alırken satın aldığınız şeyi görmek, dokunmak ve hissetmek istersiniz" dedi.

Bununla birlikte şirket birleşmelerinde milyar dolarlık anlaşmalar yapan Goldman Sachs, orduda başlayan ve paket teslimatından büyük beyaz köpekbalıklarını izlemeye kadar pek çok alanda yaygın olarak kullanılan bu teknolojiden istifade eden tek yatırım bankası değil.

Gelir bakımından dünyanın en büyük sermaye piyasası işine sahip JPMorgan Chase, bankanın takip ettiği süreçler hakkında bilgi sahibi bir kişiye göre, anlaşmalarda drone teknolojisine dayanan bir başka firma ve bazı butik yatırım bankaları da bu teknolojiyi kullanıyor.

Ticari drone'ların ortalama bin dolar ve üstüne mal olduğu belirtilirken, bankacıların pürüzsüz kayıtlar elde etmek için 10 bin dolar civarı ücret alan videografikerleri işe aldığı ifade ediliyor.


Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU