Koronavirüs pazarlamada teknoloji kullanımını yaygınlaştırdı. Drone çekimleriyle gayrimenkul tanıtımı arttı

Koronavirüs nedeniyle insanların yakın temastan kaçınması emlak pazarlamasında teknoloji kullanımını artırdı. Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Demirbaş, müşteri sunumlarında drone çekimlere ağırlık verdiklerini söyledi

Atalay Demirbaş, koronavirüsten sonra gayrimenkul tanıtımında drone çekimlerine ağırlık verildiğini söyledi / Fotoğraf: Independent Türkçe - AA

Koronavirüs tedbirlerinin etkilediği sektörlerin başında da gayrimenkul sektörü geliyor.

Ancak kimi gayrimenkul firmaları ekonomik sorunlardan etkilenmeyip yatırımlarını sürdürmek isteyen ancak birebir temastan da kaçınan müşterileri için alternatif yöntemler geliştiriyorlar.

Son yıllarda emlak sektöründe kullanılmaya başlanan drone çekimleri ya da ev içinden yapılan çekimleirn üç boyutlu gösterilmesi gibi uygulamalar koronavirüs sürecinde yaygınlaştı.

Atalay Demirbaş’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Demand Grup, müşteri sunumlarında droneları koronavirüs sürecinde aktif kullanan firmalar arasında.

Müşteri  drone ile oturduğu yerden evi her açıdan görüyor

Demirbaş, koronavirüs süreciyle birlikte insanların yakından temas kurmaktan kaçınmak istediğini ancak bunun yanında satın almak veya kiralamak istedikleri gayrimenkula dair her şeyi de görmek istediklerini belirterek bu kapsamda sunumlarında canlı drone çekimlerine ağırlık verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

Müşterilerimiz oturdukları yerden ilgilendikleri gayrimenkulu 360 derece açıyla her yönden ve çevresiyle birlikte görme şansına kavuşuyor. Drone ile gayrimenkul tanıtımında müşteri sunumlarınızda, gayrimenkulle ilgili fazla bir şey anlatmanıza gerek kalmadan her şeyi net bir biçimde ortaya koyabiliyorsunuz. 

VR gözlük ile evin içindeymiş gibi dolaşma

Demirbaş, drone ile gayrimenkulun dış görünümü ve çevresi hakkında bilgi sahibi olan müşterilere aynı zamanda gayrimenkullarin içinde VR (Virtual Reality-Sanal Gerçeklik) gözlükle gezip alma fırsatı da sunduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

4 farklı özel görüntüleme seçeneği sunan bu yenilikçi proje sayesinde ilanlara konu olan gayrimenkuller adeta içindeymiş gibi adım adım gezilebiliyor.

“Çıplak gözle bakınca kaçan ayrıntıları drone çekimlerinde görebiliyorlar”

Demirbaş, müşterilerin verilen hizmetten memnun kaldıklarını belirterek, “Salgından sonraki süreçlerde de benzer yöntemleri kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü insanların zamanı gittikçe daha değerli hale geldi. Ayrıca bazen çıplak gözle bakıldığında dikkat edilmeyen ayrıntıları insanlar drone veya VR gözlük çekimlerinde daha net görebiliyor, daha çok içine sinebiliyor” diye konuştu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU