Erdoğan, Arınç’ın sözleri için ne dedi?

"Bülent Bey ile görüştüm. Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Kendisine, ‘Sen bizi daha çok üzdün' dedim"

Fotoğraf: AA

Akşam gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç ile yaptığı görüşmeye dair bir haber yayımladı.

Osman Nuri Cerit imzasıyla yayımlanan haberde Erdoğan’ın AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Arınç’la ilgili “Bülent Bey ile görüştüm. Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Kendisine, ‘Sen bizi daha çok üzdün. Yasin Börü ve Kürtlerin ellerinde kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsunuz’ dedim” dediği aktarıldı.

Haberde “Erdoğan’ın kurmaylarına Arınç’ın istifasının kendilerini üzdüğünü de söylediği öğrenildi” ifadesi yer aldı.

Arınç katıldığı bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğuyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “fitne” uyarısında bulunmuştu. MHP’nin de tepki gösterdiği Arınç, Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevinden istifa etmişti.

“Biz Kürtleri bombalamadık”

MYK gündeminin bir diğer önemli konusu da eski milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın disipline oy birliğiyle sevk edilmesi oldu.

Türkiye gazetesinin aktardığına göre Erdoğan, Mehmet İhsan Arslan'ın BBC Türkçe’ye verdiği söyleşide konusu geçen ve kitabında yer alan “AK Parti'nin bir milliyetçi bagajı yoktu, elinde Kürt kanı yoktu” sözüne tepki gösterdi.

Erdoğan, “Bu çok ağır bir söz. Bizim elimiz kanlı mı? Eli kanlı demek doğru değildir. Biz Kürtleri değil, teröristleri bombalıyoruz. Bizim Kürtlerle problemimiz yok. Bu röportajdaki sözleri, bizim haklı söylemlerimizi hiç anlamadığını gösteriyor. Biz hiçbir zaman Kürtleri bombalamadık” ifadelerini kullandı.

 

Akşam, Türkiye, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU