Karamollaoğlu: Adalet Bakanı Gül de Türkiye'de adalete ihtiyaç duyuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yargıda reform" açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi zihniyetini değiştirmesi gerekir" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan Gündem Özel programına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomi ve yargıda reform" açıklamarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, adaletin bir anlayış meselesi olduğunu söyledi.

"Önce Cumhurbaşkanının kendi zihniyetini değiştirmesi gerekir"

AK Parti'nin kendi menfaatinin gerektirdiği şekilde hareket ettiğini aktaran Karamollaoğlu, “Adaleti sağladık diye bir kanaate kapılıyorlar. Adalet, bugünkü gibi sağlanmaz. Adalet, hakkı üstün tutmaktır. Hak üstün tutulmazsa ve haklının hakkı teslim edilmezse siz hangi türküyü söylerseniz söyleyin bunun adaletle hiç alakası olmaz. Bugün bizim Türkiye'de çektiğimiz sıkıntının temelinde bu var" diye konuştu.

Karamollaoğlu, Türkiye'de en çok yara alan kurumun başında adalet kurumunun geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

Güçlü olan 'haklıyım derse' orada adalet yok demektir. İktidar ve iktidar yanlıları, uyguladıkları politikaların haklı olduğunu söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı son zamanlarda hamleler yaptıklarını söylüyor. Önce Cumhurbaşkanının kendi zihniyetini değiştirmesi gerekir. Eğer birisi kalkar, iktidarın yanlış yaptığını söylerse ve siz de kalkıp onu cezalandırmaya kalkarsanız orada adalet olmaz. Mahkemeler, tutukluluk halini kural haline getirirse burada adalet işliyor diyemezseniz. Tutukluluk, bir tedbirdir, ceza değildir. Ümit verici olan tek şey sayın Cumhurbaşkanının adalet konusunda 'reform yapacağız' söylemleridir. Bu açıklamalar, bir işlevin yanlış gittiğine işaret olarak yorumlanırsa, sevindirici.

"Adalet Bakanı da adalete ihtiyaç duyuyor"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yargıyla ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren Karamollaoğlu, "Ben, sayın Adalet Bakanının söylemlerini çok önemsiyorum. Hakimlere 'Adil karar verin, ardından isterse tufan kopsun' diyor. Bu doğru ve önemli. Tufan kopmasına bir kenara bırakın, en ufak bir tenkite dahi tahammül yoksa orada adaletin varlığından söz edilemez" dedi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Anayasa Mahmekemesi (AYM) bir karar veriyor. AYM kararları, herkesi bağlar, Cumhurbaşkanı ve meclis de dahil. Bugün Türkiye'de adalet sağlam ellerdedir diyemeyiz ama ben sayın Adalet Bakanının çıkışlarını ümit verici görüyorum. Kendisi çırpınıyor. Yanlışlıkları görüyor. 'Siz doğru kararı verin de isterse tufan kopsun' ifadesini kullanmak kolay mı? Bu adalete duyulan ihtiyacın yansıtılmasıdır. Bu söylemler gösteriyor ki, Adalet Bakanı da adalete ihtiyaç duyuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU