Obama çifti, Trump yönetimindeki kaosu konu edinen komedi dizisinin yapımcılığını üstlendi

Dizi, 'yönetim'in kirli bir kelime mi yoksa güvenilir bir kurum mu olduğunu sorgulayacak

Barack Obama'nın anı kitabı "A Promised Land" 17 Kasım'da yayımlandı (Reuters)

Barack ve Michelle Obama önceki başkanın yönetimiyle yeni gelen Trump başkanlığı arasındaki geçişte yaşanan kargaşayı anlatan bir kitaptan uyarlanan bir skeç komedi dizisinin yapımını üstlenecek.

Obamalar, şirketleri High Ground Productions'ın Netflix'le yaptığı milyonlarca dolarlık anlaşmayla The G Word'ü dijital yayın platformuna taşıyacak. Çekimlerin yeni yılda başlaması planlanıyor.

Dizi, genel hatlarıyla, yayın haklarını 2018'de satın aldıkları Michael Lewis'in The Fifth Risk isimli kitabına dayanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lewis'in önceki kitaplarından bir kısmı daha önce beyazperdeye uyarlanmıştı. Bunların arasında ikisi de eleştirmenlerce beğenilen Kazanma Sanatı (Moneyball) ve Büyük Açık (The Big Short) filmleri de yer alıyor.

The G Word dizisininse kısmen bir skeç komedisi, kısmen de bir belgesel niteliği taşıyacağı konuşuluyor.

Deadline'ın haberine göre, komedyen Adam Conover'ın dümenine geçeceği dizi, yönetimin kirli bir kelime mi yoksa güvenilir bir kurum mu olduğunu sorgulamayı hedefliyor.

Conover şöyle bir tweet attı:

Bu haberi nihayet paylaşabiliyor olmaktan çok mutluyum: Netflix için federal yönetimi konu alan yeni bir komedi dizisi yaratıyorum. İsmi The G Word ve onu sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Obama çiftinin Netflix'le gerçekleştirdiği ilk proje, 2019'daki Amerikan Fabrikası (American Factory) isimli, Çinli bir milyarderin sanayi sonrası Ohio'da terk edilmiş General Motors fabrikasının kalıntılarından faydalanarak bir fabrika açmasını konu edinen belgeseldi.

Belgesel, başlangıçtaki umutlu ve iyimser havanın, Çin yüksek teknolojisinin işçi sınıfı Amerika'sıyla çatışarak, yerini nasıl aksiliklere bıraktığının hikayesini anlatıyor.

Michele Obama'nın otobiyografisi Benim Hikayem (Becoming) de bir Netflix dizisine dönüştürüldü.

Barack Obama'nın anılarının ilk cildi olan ve Usame bin Ladin'in Mayıs 2011'de öldürülmesine kadar geçen süreci kapsayan "A Promised Land" (Vaat Edilen Ülke) 17 Kasım'da yayımlandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU