Barack Obama rap ve TV programlarının Donald Trump'ın hızlı yükselişine yardım ettiğini söyledi

"Pek çok rap videosu, Donald Trump'la aynı başarı ölçütlerini kullanıyor"

Barack Obama, "Joe Biden'ın kabinesinde görev alırsam Michelle beni terk eder" dedi (Reuters)

Barack Obama, rap müzik ve bazı televizyon programları dahil Amerika pop kültürünün Donald Trump'ın hızlı yükselişine yardımcı olduğunu öne sürdü

Eski ABD Başkanı konuya The Atlantic'le yaptığı kapsamlı röportajda değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sohbetin bir noktasında Obama, Amerikan kültürünün Trump'ın markasının popülerleşmesine yardım ettiğini düşündüğü parçalarına değindi. Bunların maddiyatçılığı yüceltip varlık ve statüyü öne çıkardığını söyledi.

Obama'nın, "Popülizmin alıcı bulmasına şaşırmıyorum. Bu sadece Birleşik Devletler'de değil, dünyanın her yerinde böyle" demesi üzerine röportajı yapan genel yayın yönetmeni Jeffrey Goldberg şu yanıtı verdi:

Sizi şaşırtan sadece popülizmin değirmenine neyin su taşıdığı.

Obama, "Evet, ve popüler kültürün öğelerinin gözümden kaçan bu görünümü" diye açıkladı.

Bu ilginç bir durum. İnsanlar Trump'ın (2020 başkanlık seçimlerinde) siyahlar arasındaki desteğini artırdığını ve Trump'a destek vermiş az rastlanan rapçileri yazıyor. Rap müzik dinliyorsanız konunun gösteriş, kadınlar ve paradan ibaret olduğunu kendime hatırlatmam gerekiyor. Pek çok rap videosu, Donald Trump'la aynı başarı ölçütlerini kullanıyor. Her şey altın kaplama. Bu gizlice kendini kabul ettiriyor ve kültürün içine sızıyor.

Obama ayrıca 1984-1995 yılları arasında yayımlanan ve varlıklı insanların hayatını gösteren TV dizisi Lifestyles of the Rich and Famous'a da (Zengin ve Ünlülerin Hayat Tarzı) atıfta bulundu.

"Amerika'nın her zaman bir kast sistemi var. Zenginler ve yoksullar, sadece ırk açısından değil ekonomik açıdan da böyle; ama benim yetiştiğim dönemde bu sürekli gözünüze sokulmuyordu" dedi.

Sonra birden Lifestyles of the Rich and Famous diye bir şey görmeye başlıyorsunuz, ya köşeyi dönersin ya da eziğin tekisindir algısı... Donald Trump da bugün Amerikan kültüründe kökleşmiş bu kültürel hareketin örneği.

A Promised Land isimli anı kitabı bugün yayımlanan eski Başkan, Beyaz Saray'daki 8 yılı boyunca ilham almasına yardımcı olan müzik listesini de paylaştı.

Obama, yakın dönemde verdiği röportajlarda Donald Trump'a 2020 başkanlık seçimini kaybettiğini kabullenmesi çağrısında bulunmuş ve Joe Biden yönetiminde bir işe girerse Michelle Obama'nın kendisini terk edeceğini söyleyerek espri yapmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU