Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları arasında sokağa çıkma yasağı yok

Kurulun tavsiye kararları bugün kabine toplantısında görüşülecek

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı" ifadesini kullandı.

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre Bilim Kurulu kaynakları, restoranların salgının başlarında olduğu gibi 'al-götür', 'paket servis' şeklinde hizmet vermesinin tavsiye edildiğini söyledi. Kurul üyeleri, restoranlarda masaların seyreltilmediği, mesafelere uyulmadığı ve bu yüzden çok fazla temas olduğu görüşünde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurulun tavsiye kararları arasında kıraathane ve nikah törenlerine yönelik önlemler de yer aldı. Bu kapsamda kurul, oyun oynamanın pandemi nedeniyle yasak olduğu kıraathanelerin bir süre kapatılması yönünde tavsiye kararı verirken, genelgeye rağmen düğünlerin nikâh adı altında yapılmasına karşı da daha somut adımların atılmasını da tavsiye etti.

Sokağa çıkma yasağının bulunmadığı tavsiye kararları arasında okulların açılmasının bir süre daha ertelenmesi de yer aldı. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları, bugün kabine toplantısında ele alınacak.

Salgında son durum

Sağlık Bakanlığı'nın dün akşam açıkladığı rakamlara göre Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 316 kişiye hastalık tanısı konuldu, 94 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter’dan yaptığı açıklamada "Bugün tespit edilen 3.316 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 3.610’a yükseldi. Tedbirlere uymak, birlikte hareket etmek bu mücadelenin en önemli silahıdır. Tedbirlere uyma sorumluluğu hepimize ait. Tedbirlere birlikte uyarak mücadeleye güç verin" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU