Trump: Koronavirüs aşısının başarısını seçimi kazanmayayım diye gizlediler

Mevcut ABD Başkanı, küresel salgının kaybettiğini kabul etmediği seçimlerde koz olarak kullanıldığını düşünüyor

Trump, temmuz ayına kadar kamuoyunun önünde maskeli poz vermekten kaçınmıştı (AFP)

Koltuktaki ikinci dönem için girdiği seçimleri kaybettiği açıklansa da Twitter adresinden mesaj vermeye devam eden ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Parti'yi ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ni (FDA) hedef aldı. Pazartesi günü Pfizer'ın muhtemel koronavirüs aşısının yüzde 90 etkili olduğunu açıklamasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı

FDA ve Demokratlar aşıyla GALİBİYET kazanmamı istemediği için seçim öncesinde değil, 5 gün sonra ortaya çıktı. Bunların tamamını söylemiştim.
Joe Biden Başkan olsaydı, aşıyı 4 yıl daha ne siz görürdünüz ne de FDA bu kadar hızlı onaylardı. Bürokrasi, milyonlarca hayatın mahvolmasına neden olurdu.

Trump daha sonra yaptığı paylaşımlarda da aşıyı kendisinin başarısı gibi gösteren kişilerin görüşlerine yer verdi. Üst üste attığı tweetleri seçimlere bağlayarak "KAZANACAĞIZ!" diye bitirdi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumartesi günü AP haber ajansının mağlubiyetini açıkladığı Trump, oyların tamamının sayılmasından ve yaptıkları yasal itirazların sonuçlanmasından umutluymuş gibi davranıyor.

Cumhuriyetçilerin adayı, seçimden önce pek çok kez aşının "çok yakında" geleceğini söylese de net bir tarih verememişti. 

ABD’li ilaç devi Pfizer ve yöneticileri arasında bir Türk bilim insanının bulunduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in ileri aşamadaki koronavirüs aşı adayından güzel haber pazartesi günü geldi. 

BNT162b2 isimli aşı adayının üçüncü aşama klinik denemeleri 27 Temmuz’da başlamıştı. Bugüne kadar 43 bin 538 kişinin katıldığı denemeler, daha net verilerin elde edileceği son analize kadar devam edecek.


Independent Türkçe, NY Post

DAHA FAZLA HABER OKU