AK Parti’den Yılmaz Özdil’e tepki: Cehaletini ortaya koymuş

Özdil'in bugünkü yazısına AK Parti Grup Başkanvekili Muş'tan eleştiri geldi

Fotoğraf: Twitter

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in bugünkü köşe yazısına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı bir açıklamada İzmir depreminin ardından bazı eleştirilerini dile getiren ana muhalefet partisine 1939 yılında yaşanan Erzincan depremini hatırlatarak tepki göstermişti. Erdoğan, CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın dedesinin o dönem İçişleri Bakanlığı görevini yaptığını hatırlatarak “Kalkıp da geriye bakıp neler olmuş bunu sorgulama hassasiyetini göstermeyen bu zihniyet, kalkıyor bu yalan yanlış ifadeleri kullanabiliyor” demişti.

Özdil de bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın bu ifadelerine karşı çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarı yazısında şu ifadelere yer verdi:

Asrın liderimiz, tee 1939 yılındaki Erzincan depremi üzerinden Chp'yi hedef aldı, “o depremde 33 bin kişi öldü, Chp sözcüsünün dedesi o zamanlar içişleri bakanıydı, bunu sorgulamayan zihniyet kalkıyor bizim hakkımızda yalan yanlış ifadeler kullanıyor” dedi.

Asrın liderimiz yanlış biliyor. Birincisi…Erzincan depremi olduğunda Celal Bayar başbakandı, 10'uncu hükümet işbaşındaydı, içişleri bakanı Refik Saydam'dı, bugünkü Faik Öztrak'ın dedesi Faik Öztrak bakan değildi, kabinede yoktu.

İkincisi… Başbakan Celal Bayar, Erzincan depreminden bir ay sonra görevi bıraktı, 11'inci hükümet kuruldu, Faik Öztrak anca o zaman, yani depremden bir ay sonra içişleri bakanı oldu.

Üçüncüsü… Asrın liderimiz, Faik Öztrak'ı dönemin içişleri bakanı olarak gösterip “başarısız olduğunu” söylüyor. Halbuki, deprem sırasında içişleri bakanı olan Refik Saydam, başarısız olmadığı için, aksine çok başarılı olduğu için 11'inci hükümete başbakan yapıldı!

AK Partili Muş da Twitter hesabından Özdil’e tepki gösterdi. Öztrak’ın o dönem İçişleri Bakanlığı görevini yaptığını söyleyen Muş, şöyle yazdı:

Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanımızı yalanlamaya çalışırken kendi cehaletini ortaya koymuş. Erzincan depremi 27 Aralık 1939'da oldu. Deprem olduğunda Faik Öztrak 26 Ocak 1939'dan beri İçişleri Bakanıydı. İçişleri sitesine, hatta google'a baksa bile görecek ama uydurmaya alışmış!

İçişleri Bakanlığı’nın sitesinde de Öztrak’ın görev süresi 26.01.1939 - 07.05.1942 tarihleri arasında olarak gösteriliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU