Kuzen Kennedy, Martha Moxley'nin öldürülmesine ilişkin davada yeniden yargılanmayacak

Michael Skakel, 2018'de hükmü bozulana kadar 11 yılını hapishanede geçirmişti

Michael Skakel 2013'te kefaletle serbest kalmıştı (AP)

Siyasi Kennedy hanedanına mensup kuzen Michael Skakel, 15 yaşındaki Martha Moxley’nin öldürüldüğü olayla ilgili olarak ikinci bir davayla karşı karşıya kalmayacak.

Duyuru, 1975’te Martha’nın Connecticut eyaletinde yaşadığı mahallede sopayla dövülerek öldürülmüş halde bulunmasından tam 45 yıl sonra geldi.

NBC News’un haberine göre Connecticut Başsavcısı Richard Colangelo Jr. cuma günü Stamford Temyiz Mahkemesi yargıcına, eyaletin Martha’yı öldüren kişinin 60 yaşındaki Skakel olduğunu şüpheye mahal bırakmayacak şekilde kanıtlayamadığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Colangelo Jr., Skakel’in kendisine Martha’yı öldürdüğünü itiraf ettiğini söyleyen kilit tanığın da aralarında bulunduğu 51 görgü şahidinden 17’si öldüğü için eyaletin görgü şahidi ve adli delilden yoksun olduğunu belirtti.

Martha’nın ölümü, Skakel’in 2000’de tutuklanmasına kadar 25 yıl boyunca çözülmemiş bir vakaydı. NPR’ye göre, Martha öldüğü zaman Skakel de 15 yaşındaydı.

Robert F. Kennedy’nin dul eşi Ethel Kennedy’nin yeğeni olan Skakel, 2002’de Martha’yı öldürmekten hüküm giyip karşılığı 20 yıl hapis yatmak olan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Skakel, Martha’yı öldürdüğü iddiasını her zaman reddetmişti.

Skakel birkaç temyiz başvurusunun reddedilmesinin ardından 2013’te 1,2 milyon dolar (yaklaşık 10 milyon TL) kefalet karşılığında tahliye edilmiş ve bir yargıcın Skakel’in avukatının 60 yaşındaki adamı layıkıyla temsil etmediğini söylemesinden sonra yeni bir duruşma hakkı kazanmıştı.

Connecitcut Yüksek Mahkemesi 2018’de bu yargı kararını onaylamış ama 2019’de ABD Yüksek Mahkemesi eyaletin temyiz hükmünü geri çevirmişti.

Kennedy ailesiyle olan bağlantısı ve Martha’nın ölümünün tüyler ürpertici mahiyeti nedeniyle Skakel’in davası ilk dava boyunca ulusal çapta ilgi odağı olmuştu.
 


Skakel’in yeniden yargılanmayacağının duyurulmasının ardından Martha’nın erkek kardeşi John, davayı 40 yıldan fazla süredir takip ettiği için eyalete teşekkür etti.

Martha’nın annesi Dorothy, 2018’de NBC’s Today’e verdiği röportajda, Skakel’in davasının düşmesi nedeniyle “hayal kırıklığına” uğradığını ama bu kişinin 11 yılını hapiste geçirmiş olmasının aile için bir nebze de olsa adaleti yansıttığını söylemişti.

Dorothy 2018’de şu ifadeleri kullanmıştı:

Martha, ben 43 yaşındayken öldürüldü ve sadece birkaç hafta içinde, birkaç hafta sonra 86 yaşında olacağım. 

Yani hayatımın yarısını bununla yaşadım.

Dolayısıyla hayatımın geri kalanını da bununla geçirebilirim sanırım.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
https://www.independent.co.uk/newsIndependent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU