AFAD'dan açıklama: İlk bilgilere göre 4 kişi hayatını kaybetti 120 kişi yaralandı

Depremin ardından 70 vatandaş enkaz altından çıkarıldı

Fotoğraf: AA

İzmir  saat 14.51’de bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı açıklamada depremin büyüklüğü 6.6 olarak duyuruldu.

Depremin hemen ardından yetkililerden art arda açıklamalar geldi.

AFAD'ın verdiği bilgiye göre deprem Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana geldi. İlk saptamalara göre deprem 15 saniye sürdü.

AFAD deprem sebebiyle ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybettiğini, 120 kişinin ise yaralandığını da açıkladı.

Yıkılan bina sayısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 6 binanın yıkıldığını duyururken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada "5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer depremin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır" ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger basın mesnuplarına yaptığı açıklamada 70 vatandaşın enkaz altından çıkarıldığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu açıklamadan kısa süre sonra CNN canlı yayınına bağlanan Soyer, 20'ye yakın binada yıkım ihbarı aldıklarını bildirdi.

Yaralılar enazdan çıkarıldı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yıkılan binadan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

Manavkuyu Mahallesi 1593 Sokak'ta yıkılan binanın enkazında, çevre sakinlerinin yanı sıra AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.  Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU