ABD'li yetkililer insanlara saldıran zorba maymun karşısında çaresiz kaldı

Soruşturmayı yürüten polis memuru, “Diğer mahalle sakinleriyle konuştum; bunun bir süredir devam eden bir sorun olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı

ABD’nin Tennessee eyaletindeki küçük bir kasabada yaşayan öfkeli maymun, insanlara saldırıp onları korkutuyor. Yetkililerse herhangi bir düzenleme yapamayacaklarını söylüyor.

Church Hill kasabasının sakinleri maymunun saldırılarından bir süredir şikayetçi. Maymun hakkındaki son şikayet, komşusunun evcil maymunun saldırısına uğradığını söylemek için polisi arayan bir kadından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maymunu hiçbir şekilde kışkırtmadığını savunan kadın, arabasından indiği sırada maymunun üstüne atladığını ve onu ısırmaya çalıştığını bildirdi. Polis memurları da arabanın üstünde maymun eline benzer izler gördüklerini ifade etti.

Yerel basının aktardığına göre sokağın karşısında oturan bir başka kadın da olaydan kısa süre önce benzer bir saldırıya uğradığını aktardı. Hayvanı sopayla kovmaya çalıştığını söyleyen kadın, maymunun sopayı kaptığını, sonra evine kaçtığını ve sahibinden azar işittiğini söyledi. 

Soruşturmayı yürüten polis memuru, “Diğer mahalle sakinleriyle konuştum; bunun bir süredir devam eden bir sorun olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

Tennessee Vahşi Yaşam Kaynakları Ajansı’ndan Matt Cameron, eyalet yasalarının insanların çoğu primat türünü sahiplenmesine izin verdiğini, bu nedenle bir şey yapamayacaklarını söyledi:

Bir goril, orangutan, şempanze, gibbon, siamang, mandril, dril maymunu, babun veya Gelada babunu olmadığı sürece, halktan birinin bir primata sahip olması yasak değil. Bu nedenle biz düzenleme yapmayız.

 

Independent Türkçe, Daily Star, Wbir

DAHA FAZLA HABER OKU