Aydın'da bir kişi daha sahte içki yüzünden hayatını kaybetti, toplam ölü sayısı 64’e yükseldi

12 gündür ölümlere neden olan sahte içki bir can daha aldı. Aydın’da tedavi gören bir kişinin hayatı kaybetmesiyle ülkede toplam ölü sayısı 64’e yükseldi

Fotoğraf: AA

10 ilde 63 kişinin ölümüne neden olan sahte içki Aydın’da bir can daha aldı. Nazilli ilçesi İsabeyli Mahallesi'nde yaşayan Süleyman Ö. (64), dün akşam saatlerinde görme bozukluğu şikayetiyle Nazilli Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Sahte içkiden zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınan Süleyman Ö, sabah yaşamını yitirdi.

Süleyman Ö'nün hastanedeki ifadesinde, İzmir'de bir TIR şoföründen alkol aldığını söylediği öğrenildi.

Böylece kentte 9 Ekim'den bu yana sahte içki kaynaklı ölen kişi sayısı da 6'ya çıktı. 12 gündür ölümlerin yaşandığı Türkiye’de ise can kaybı sayısı 64’e yükseldi.

9 Ekim'den bu yana İzmir'de 25, İstanbul'da 10, Kırıkkale'de 7, Mersin'de 6, Aydın'da 6, Kırklareli 3, Muğla, Zonguldak ve Tekirdağ'da 2'şer, Trabzon'da 1 kişi sahte içki nedeniyle can verdi.

Sahte içki ölümlerinin ardından emniyet güçlerinin başlattığı operasyonlar da sürüyor. Çok sayıda şüphelinin tutuklandığı ve gözaltına alındığı operasyonlarda tonlarca kaçak içki ve içki yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU