Kafasına 12. kattan tahta sandalye düşen kadın peş peşe beyin ameliyatlarının ardından dava açtı

Annabel Sen kaza nedeniyle işini ve yüksek lisans programını bırakmak zorunda kaldı

Annabel Sen ailesinin yanına taşınmak zorunda kaldı (New York Post)

NBA’in Philadelphia 76ers takımının ortaklarından birinin şirketi, bir tahta sandalyenin ABD’nin New York şehrinin Manhattan bölgesinde bir çatıdan uçmasına izin vererek bir kadının yaralanmasına ve beyin hasarı almasına neden olmakta suçlanıyor. 

Perşembe Manhattan Yüksek Mahkemesi’nde açılan davanın dosyasında yer alan bilgilere göre, Annabel Sen 25 Ocak’ta erkek arkadaşıyla öğle yemeğine gidiyordu ve 15 Union Square West Condominium binasının "12. katının çatı katının terasından düşen ağır bir ahşap sandalye çarptı".

The New York Post'a konuşan Sen’in avukatı Benedict Morelli, "Dürüst olmak gerekirse (sandalyenin) onu öldürmemesi bir mucize. Çok hasar gördü ama ölmedi" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme belgelerinde, o zaman 23 yaşında olan Midtown West sakininin "diğer yaralanmaların yanı sıra acil beyin ameliyatı gerektiren ciddi, hayati derecede, travmatik bir beyin hasarı yaşadığı, (Sen'in) o zamandan bu yana iki beyin ameliyatı daha geçirdiği" belirtiliyor. 

Özel bir şirkette çalışan ve bu sonbaharda Harvard’da yüksek lisans derecesi almayı planlayan Sen, mahkeme belgelerine göre sandalyenin terasta sabitlenmesi gerektiğini söylüyor. 

 

a.jpg
Sen sandalyenin çarpmasıyla ciddi bir hasar aldı (New York Post)

 

Sen, 76ers basketbol takımının ve New Jersey Devils hokey takımının ortaklarından Michael Rubin’in sahibi olduğunu GR Realty Holdings LLC’e dava açtı.

Morelli, şu an 24 yaşında olan Sen’in Manhattan’dan taşınarak Connecticut’a ailesiyle yaşamak üzere dönmesi gerektiğini söyledi. 

Brown Üniversitesi mezunu Sen, işine artık gidemiyor ve bu sonbaharda Harvard’a devam edemeyecek. 

Rubin’in sözcüsüyse, Rubin’in bahsi geçen apartmanda yaşamadığını ve olayın yaşandığı sırada binayı Henrique Dubugras ve Pedro Franceschi’nin kiralamış olduğunu belirtti. 

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU