Davutoğlu: Kanal İstanbul güzergahında aile boyu arazi kapatan arsa simsarlarına İstanbul'u teslim etmeyeceğiz

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin 1. İstanbul Kongresi'nde konuştu. Eski Başbakanın hedefinde ekonomi yönetimi vardı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. 

Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Spor Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin, milletimizin "Huzur", "Adalet", "Refah" arzularına sözcü olmak üzere kurulduğunu söyledi.

"Ülkemizde huzur kaybolmuş; sadece mutlu bir azınlık keyfini sürmektedir" diyen Davutoğlu, "Ülkemizde hukuk devleti yok edilmiş; sadece bir zümre için adalet işlemektedir, Ülkemizde halkımızın hak ettiği asgari refah ortadan kaldırılmış; sadece iktidardan nasiplenenler refah içerisinde yaşamaktadır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Hükümet ülkeyi garnizona çevirmek istiyor"

Hükümetin ülkeyi 28 Şubatçı ortaklarıyla birlikte bir garnizona, milletimizi de sessiz yığınlara çevirmek istediğini savunan Davutoğlu, milletin her şeyi gördüğünü ve yanılmaz hafızasında kayda aldığını belirtti.

"Bunlar İstanbul'u talan etti"

İstanbul'da yaşamanın  Allah'ın lütfettiği büyük bir lütuf ve ayrıcalık hem de doğaya ve tarihe karşı ağır bir sorumluluk olduğunu kaydeden Gelecek Partisi lideri, "Bu aziz şehir bu iktidarın cürümlerinin, hatalarının, göz göre göre, tekrar tekrar işlediği suçların en yakın şahididir. Türkiye'de hiç kimse bir İstanbullu kadar bu iktidarın cürümlerini bilemez. Bunlar Allah'ın ve tarihin bize emaneti olan bu aziz şehrimizi talan ettiler. Bunlar aziz şehrimize ihanet ettiler. Şehrin mekân idrakini yok ederek yükseltilen her bir gökedelen ile kasalarını doldurdular" ifadelerini kullandı. 

''Kanal İstanbul, ihanet projesidir''

Davutoğlu, Kanal İstanbul projesinin de bu ihanetlerden biri olduğunu öne sürdü.

"Biz Kanal İstanbul güzergahında aile boyu arazi kapatan arsa simsarlarına İstanbul'umuzu teslim etmeyeceğiz" diyen Davutoğlu şunları söyledi:

"Başka bir ülkede olsa kardeşlerim, bu bakan bir dakika o koltukta oturamaz, bu iktidar da bir dakika daha ülkeyi yönetemezdi. Şuna bir bakar mısınız? Ülkenin ekonomi bakanının ailesi gidip Kanal İstanbul'da arsa kapatıyor. Bu nasıl bir ahlaktır, bu nasıl bir vicdandır. Kanal İstanbul'da arsa kapatma derdine düşenin milletin derdiyle dertlenmesi mümkün mü?"

"Kriz, yüzde 100 yerli ve icat edilmiş bir kriz"

Hükümetin ekonomiyi yönetemediğini savunan Davutoğlu, "Açık bir şekilde söyleyeyim, bugün ekonomimizin yaşadığı kriz yüzde 100 bu iktidarın ürünüdür. Yüzde 100 yerli ve milli bir krizdir. Yüzde 100 Ankara'da icat edilmiş bir krizdir. Evet, baştan aşağı icat edilmiştir. Yerli ve milli bütün kaynaklarımız ipe sapa gelmez komplo teorileriyle, görülmemiş sistemik yolsuzluk düzeniyle, israfla, kuralsızlıkla, hukuksuzlukla ve adaletsizlikle har vurup harman savurulmuştur. İşte deniz bitti. Faturayı millet ödeyeceği için zerre umursamadılar.  Maalesef işte o zor günler geldi" ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU