AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e tepki: Aciz bir savrulma içinde

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini “seviye yoksunu” olarak nitelendirerek, “Aciz bir savrulma içinde” dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanımıza dönük seviyesiz sözlerini şiddetle kınıyoruz. Özgür Özel’in yaptığı siyaset değildir, siyaseti zehirleyen bir odak haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Özel’in, partisinin içine düştüğü durum karşısında “aciz bir savrulma” yaşadığını belirten Çelik, “Bu nedenle her gün siyasi saldırganlık ve yalan siyaseti üretmektedir. Bu seviye yoksunu siyasete tüm siyasi gücümüzle cevap vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanının hukukunun korunmasının en temel siyasi değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Çelik, “Hiçbir saldırıya ve yalan siyasetine geçit vermeyiz. Cumhurbaşkanımızla ilgili konuşmalarda siyaset adabına uygun hareket edilmesi gerekir. Buna uygun davranmayanlara siyaset zemininde haddini bildirmekten asla geri durmayız” açıklamasında bulundu.

CHP Sözcüsü Yücel'den Ömer Çelik'e tepki: Haddinizi bileceksiniz

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Yücel, Çelik’in siyaseti ve partilere yönelik tavırlarını eleştirerek, “Siyaset mühendisliği yapmak, tehdit ve şantaj ile belediye başkanlarını partilerinden istifa ettirmek, siyasette ihaneti normalleştirmek ‘siyaseti zehirlemek’ olmuyor da, bu çirkin adımları eleştirmek siyasi saldırganlık oluyor öyle mi?” dedi.

Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çelik'in CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Yücel şöyle dedi:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e edep dersi vermeye kalkan Ömer Çelik! Siyaset mühendisliği yapmak, tehdit ve şantaj ile belediye başkanlarını partilerinden istifa ettirmek, siyasette ihaneti normalleştirmek 'siyaseti zehirlemek' olmuyor da, bu çirkin adımları eleştirmek siyasi saldırganlık oluyor öyle mi!

Yıllarca CHP için 'Sivas'ın ötesine geçemiyorlar' dediniz şimdi Ankara'nın batısına geçemeyen parti oldunuz. CHP artık Türkiye'nin her kentinde, her meydanında, her yerinde... Klimalı salonlardan dışarı çıkamayan Erdoğan iktidarı ise artık Ege'ye bile ulaşamıyor. Milletin gönlüne giremeyince de milli irade hırsızlığına başvuruyor…

Buna tepki gösteren Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i de akıllarınca soruşturmayla susturacaklarını sanıyorlar... Kürsüye her çıktığında CHP'ye, CHP'lilere, CHP seçmenine hakaret eden Erdoğan ve şurekası bize edep dersi vermeye kalkıyor. Haddinizi bileceksiniz! Türkiye'nin birinci partisinin liderinin adını ağzınıza alırken 5 kere düşüneceksiniz! Cesaretiniz varsa getirin sandığı, alın boyunuzun ölçüsünü!"

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU