ÖSYM Başkanı açıkladı: Başkanlığımızca uygulanacak sınavlara başvuran adaylardan HES kodu istenecek

Sınav başvurularında HES kodu isteneceğini bildiren ÖSYM Başkanı Aygün, “HES kodunun geçerlilik tarihinin, başvurulan sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir” dedi

Fotoğraf: AA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, başkanlığının uyguladığı sınavlara girecek adaylardan HES kodu isteneceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aygün, HES koduyla yapılacak başvuru işlemleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Değerli adaylarımız, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler kapsamında, başkanlığımızca uygulanacak sınavlara başvurularda sizlerden HES Kodu bilgisi istenecektir.

Sınav başvurusu yapacak adaylarımızın başvuru işlemlerinden önce HES kodunu edinmesi gerekecek. HES Kodu için ayrıntılı bilgilere Sağlık Bakanlığımızın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

HES kodunun geçerlilik tarihinin, başvurulan sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir. Adayların edindikleri HES kodunu ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) "PROFİLİM" alanında bulunan "HES KODU BİLGİLERİM" sayfasından kaydetmeleri gerekmektedir.

HES kodu nedir?

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile koronavirüs kontrol ve takibini vatandaşların hizmetine sunan Sağlık Bakanlığı, kontrollü sosyal hayat için "HES" kodu uygulamasını başlatmıştı.

Şehirler arası seyahatlerde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılan kod sayesinde vatandaşların kontrollü sosyal hayatta güvenliği en üst düzeye çıkarılması planlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU