AK Parti'nin suç duyurusunda bulunacağı Dilipak: Birileri topyekun saldırıya geçti ya, düğmeye kim bastı dersiniz, yine içimizden birileri

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, İstanbul Sözleşmesi'ni savunan AK Parti'li kadınlara yönelik sözleri nedeniyle Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı

Yeni Akit'te kaleme aldığı "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazı nedeniyle eleştirilen Dilipak: Bugünlerde bana saldıranlara, yazdıklarına, onların geçmişlerine, bugünlerine ve bir de yarınlarına bakın/ Fotoğraf: AA

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ile İstanbul Sözleşmesi'ni savunan AK Partil'i kadınlar arasındaki tartışma sürüyor.

Yaklaşık iki hafta önce kaleme aldığı "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında İstanbul Sözleşmesi'ni savunan partili kadınları eleştirmesi nedeniyle tepki çeken Dilipak, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

"Geçmişlerine, bugünlerine ve bir de yarınlarına bakın"

Dilipak paylaşımlarında, "Bu zor günlerde, içeride yaşanan olaylar aslında kim kimdir onu ortaya çıkarttı. Bu önemli bir imkan. Kimler kimlerle birlikte ve bunların gerçek niyetleri ne.. Hak şerleri hayreyler, sen sanma ki gayreyler. Arif anı seyreyler, görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. :)" ifadelerini kullandı.  

Kendisine yönelik saldırıların 'içlerinden birilerinin düğmeye basmasıyla" başladığını savunan Dilipak, "Bugünlerde bana saldıranlara yazdıklarına, onların geçmişlerine, bugünlerine ve bir de yarınlarına bakın. Birileri topyekun saldırıya geçti ya, düğmeye kim bastı dersiniz. Yine içimizden birileri. Allahın dediği olur. Gelecek günlerin ne getireceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

Abdurrahman Dilipak, 27 Temmuz'da Yeni Akit'te yayımlanan "AKP'nin papatyaları" başlıklı yazısında, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye tepki gösteren AK Parti'li kadınları, eski Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'ni (KADEM) hedef almıştı. 

Yazısında AK Parti'ye seslenen Dilipak, kullandığı "fahişe" kelimesi nedeniyle tepki çekmişti.

Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlar için partiye "Bu fahişelere karşı seslerini yükseltebilecekler mi?" diye sorması sonrası harekete geçilmiş, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Dilipak hakkında başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanının suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

"Kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyor olacaksınız"

Tepkilerin odağındaki Dilipak ise kendisine yönelik eleştirilere dün "Gün doğmuş, gün batmış" başlıklı köşe yazısında yanıt vermişti.

İstanbul Sözleşmesi'ni bir imtihan olarak gören, bu sözleşme karşısındaki tutumu da "ahiret yurdu için bir imtihan vesilesi" olarak niteleyen Dilipak, yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

İlahi iradeyi hesaba katmadan kurgular yapacak olursanız, hele rızayı da bir kenara bırakır ve ihtirasla arzularınızın peşine düşerseniz, o şey sizin imtihanınız olur. Bu şekilde, ya kendi cennetinize sırtınızda tuğla taşıyor olacaksınız ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyor olacaksınız. Unutmayalım ki, ameller niyetlere olduğu gibi, bazen da cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşeli olabilir.

"Sadece 'iman ettik' demekle, yakamızın bırakılıvermeyeceğini de hatırlayalım"

Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, yazısının devamında ise "Herkes eteğindeki taşı dökecek. Böylece gerçekten iman edenlerle iman etmeyenler belli olacak. Sadece 'iman ettik' demekle, yakamızın bırakılıvermeyeceğini de hatırlayalım tekrar. Bu imtihanlar sürecinde 'Bizden öncekilerin başına gelenlerin benzerleri bizim de başımıza gelecek'. İsterseniz açın bakın kitaba. Her ne yaparsanız yapın, usul ve esas olarak Kitaba bakın. İstişare ve şûradan ayrılmayalım. Eğer haksızlıklar karşısında susanlardan olmazsak mahzun olmayacağız. Unutmayalım ki, Allah sabredenlerden yanadır" cümlelerine de yer vermişti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU