Dilipak: Bu felaketlerin sorumluları Fatma Şahin ve KADEM

Dilipak, Türkiye’nin “Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden de çıkması gerektiğini görüşünü savundu

Fotoğraflar: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni hedef aldığı yazısında Fatma Şahin ve KADEM’i eleştirdi. Akit yazarı, Ankara’nın çocukların cinsel istismara karşı korunmasıyla ilgili olan Lanzarote Sözleşmesi’nden çıkması gerektiği görüşünü savundu.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında “Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” (Lanzarote Sözleşmesi) hakkında şunları söyledi:

Ben hep “Lazaranta” diye yazıyorum da, aslı “Lanzarote Sözleşmesi” Şeytan Üçgeninin bir diğer ayağı olan “Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması” sözleşmesi 6084 sayılı kanun ile onaylanmış ve 25.10.2010 tarihinde kanunlaşmış. (İlk ilanı 25 Ekim 2007) Yani sözleşme Mecliste beklemiyor, o iş bitmiş. Bekleyen sözleşme hükümlerinin yasaya dönüştürülmesi. Yani şu anda Türkiye’nin en kolay şekilde çekileceği sözleşme bu Lanzarote sözleşmesi. Kronolojik sırayla gidersek, sonra İstanbul Sözleşmesi ve daha sonra CEDAW. Sonra da CEDAW ve İstanbul Sözleşmesine dayalı yasa ve yönetmeliklerin, genelgelerin değiştirilmesi gerek.

Dilipak “felaket” olarak nitelediği durumlar için şu an Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olan eski bakan Fatma Şahin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Albayrak’ın yönetiminde bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği’ni (KADEM) hedef aldı:

Bu felaketin sorumluları arasında en önemli isim olarak karşımıza hep Fatma Şahin çıkıyor. Şahin hâlâ bu yönde genelgeler yayınlıyor. Toplumdaki öfke konusunda sanırım bilgi sahibi değil. KADEM bir, Fatma Şahin iki. KADEM aile ile yakın ilişkisi sebebi ile daha öncelikli olarak akla geliyor.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU