Binali Yıldırım, Mehmet Y. Yılmaz hakkındaki şikayetinden vazgeçti

Yılmaz, bir yazısında “Binali Yıldırım’ın çocuklarının servetindeki artışı” sorgulamış, eski Başbakan’ın şikayeti üzerine hakkında dava açılmıştı

Fotoğraf: Instagram / mehmetyyilmaz

Eski Başbakan Binali Yıldırım, “çocuklarının servetindeki artışı” yazdığı için T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz’a açtığı davadan vazgeçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteci Mehmet Y. Yılmaz bakanlık, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerinin ardından AK Parti’nin İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olan Binali Yıldırım’ın çocuklarının mal varlığı ile ilgili bir köşe yazısı kaleme almıştı. Cumhuriyet Savcısı Tuncay Karcıoğlu, Binali Yıldırım’ın şikayeti üzerine "kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla düzenlediği iddianamede Mehmet Y. Yılmaz'ın T24'te yayımlanan yazısı için 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

Binali Yıldırım’a hakaret iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Binali Yıldırım’ın haziran ayında şikayetinden vazgeçtiği, Yılmaz hakkında açtığı tazminat davasından feragat ettiği, davanın da reddedildiği öğrenildi.

Mahkeme, gazeteci Mehmet Yılmaz’ın isnat edilen hakaret suçunun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU