Milyarderlerin desteklediği rakibini yenen Ocasio-Cortez: Bir hareketi Wall Street parasıyla satın alamazsınız

Alexandria Ocasio-Cortez, "İktidara doğruları söylemenin şerefine" dedi

Demokrat Ocasio-Cortez oyların büyük çoğunluğunu aldı (Reuters)

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, New York bölgesinde zorlu bir önseçimi başarıyla atlattıktan sonra başlıca rakibinin Wall Street'li destekçilerine sert bir mesaj gönderdi.

Ocasio-Cortez paylaştığı tweet'te “Goldman Sachs'tan Blackstone'a kadar birçok Wall Street CEO'su bu gece halk kampanyamızı mağlup etmek için milyonlarca dolar döktü. Ama onların parası bir hareketi satın alamadı” ifadelerine yer verdi.

Yarışta Ocasio-Cortez'in başlıca rakibi, eskiden CNBC'nin uluslararası muhabiri olarak görev yapmış gazeteci Michelle Caruso-Cabrera'ydı ve güçlü birçok Wall Street CEO'sundan bağış almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısaca AOC diye bilinen Temsilci Ocasio-Cortez destekçilerine teşekkür ederek “İktidara doğruları söylemenin şerefine" dedi.

Caruso-Cabrera kendi kampanyasına Goldman Sachs CEO'su David Solomon, Blackstone CEO'su Stephen Schwarzman ve bir dizi başka milyarder yatırımcının para akıtmasına rağmen Ocasio- Cortez'in topladığı paranın yalnızca yüzde 20'sine ulaşabilmişti.

Federal Seçim Komisyonu verileri, haziranın ilk haftasına kadar Caruso-Cabrera'nın topladığı 2 milyon dolar'a (yaklaşık 13,7 milyon TL) kıyasla AOC'nin 10,5 milyon dolar (yaklaşık 72 milyon TL) bağış aldığını gösteriyor.

Destekçilerine yaptığı görüntülü açıklamada AOC, “İnançlarının verdiği cesaret ve daha iyi bir dünya arzusuyla harekete geçen insanlar için hiçbir fiyat biçemezsiniz" diye konuştu.
 


2018'de çarpıcı bir önseçim zaferi kazanan AOC, genç, sol eğilimli, kadın temsilcilerden oluşan ve sözümona “Manga” adı verilen ekibin parçası olarak Washington DC'de hızla siyaset dünyasının yıldızı haline geldi.

Ocasio-Cortez ilerici duruşu nedeniyle New York'ta bazı merkezci Demokratların meydan okumasıyla karşılaştı. Bununla birlikte Bronx ve Queens'i kapsayan seçmenleri şimdi onu bir kez daha rahatlıkla Temsilciler Meclisi'ne taşıdı.

AOC salı gecesi sayılan oyların yüzde 72,6'sını aldı. Posta yoluyla kullanılan oylar 30 Haziran'a kadar işlenmiş olacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU