Vahşi yaşamda az sayıda kalan yırtıcı kedi karakulak, Antalya’da güvenlik kamerasına takıldı

Bir işletmenin güvenlik kamerasınca su içerken görüntülenen karakulak, Türkiye’nin Akdeniz, Ege ve Güneydoğu bölgelerinde nadiren görülüyor. Soyu tükenme tehlikesi yaşayan karakulağı avlamanın cezası 13 bin lira

Türkiye’de Akdeniz, Ege ve Güneydoğu bölgesinde az sayıda olan ve nadiren rastlanan bir yırtıcı kedi türü olan karakulak, bu sefer Antalya’da görüntülendi.

Yerleşim yerine kadar inen bir karakulak, küçük bir su havuzundan su içerken bir işletmenin güvenlik kamerasına takıldı..

Twitter'da "Yabanın İzinde" adlı hesap tarafından görüntüsü yayınlanan Karakulak, Antalya'da daha önce ormanlık alanda foto kapan ile tespit edilmişti..

Kulak içinin siyah olması nedeniyle “karakulak” olarak adlandırılan vahşi kedi, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaşıyor.

Vaşak sanılıyordu ayrı tür olduğu anlaşıldı

Uzun yıllar boyunca vaşak ile olan benzerliğinden dolayı “step vaşağı” veya “Mısır vaşağı” olarak da anılan karakulakların yapılan genetik incelemeler sonunda ayrı bir tür olduğu anlaşıldı

Sayıca az olmaları ve genellikle gece avlanmaları nedeniyle de doğada karşılaşılması ve görüntülenmesi en zor hayvanlar arasında yer alıyor.

Soyunun tükenme tehlikesinde olmasından dolayı Türkiye’de koruma altında olan türler arasında olan karakulağın avlanmasının 13 bin lira para cezası bulunuyor.

Bu rakam 2016 ve 2017 dönemi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce belirlendi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU