Süper Lig'in şampiyon adayları Trabzonspor, Başakşehir, Galatasaray ve Sivasspor'un başkanları iddialı konuştu

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor'un başkanları, şampiyonluk şanslarını değerlendirdi

Süper Lig'de 53'er puanlı takımlardan Trabzonspor birinci, Başakşehir ikinci, 50 puanlı Galatasaray üçüncü ve 49 puanlı Sivasspor dördüncü sırada yer alıyor / Fotoğraf AA-İHA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ara verilen ve 12 Haziran'da yeniden başlayacak Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alarak şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un başkanları ile Galatasaray ikinci başkanı Sabah'a açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in geride kalan 26 haftasında 53 puanla averajla lider durumda bulunan Trabzonspor'un başkanı Ahmet Ağaoğlu, futbolun endüstriyel bir oyun olduğunu, Türkiye'de de çok sevildiğini ve özlendiğini belirterek, "Maçlar seyircisiz olacak ve herkes yeni kurallara adapte olmak zorunda. Dilerim sağlık sorunları yaşanmaz. Trabzonspor camiası, yönetim ve futbolcular olarak yıllar sonra gelen bu şampiyonluk ivmesine odaklandık. Heyecanımız var" açıklamasında bulundu.

 

Ahmet Ağaoğlu - 2AA1.jpg
Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

 

Ligde kalan 8 haftaya lider olarak girdiklerini hatırlatan Ağaoğlu, şöyle konuştu:

Kalan 8 haftaya lider olarak başlıyoruz. Dilerim lider olarak bitiririz. Tüm futbolcuların inanç ve motivasyonları üst düzeyde. İnşallah bu 8 haftalık periyotta hak edenin kazanacağı, dış etkenlerin hakim olmayacağı maçlar oynanır. Oyuncularımız iyi çalıştı. Fizik, güç ve performans olarak rakiplerin bir adım önündeyiz. Hedefimiz şampiyon olmak ve Trabzonluları mutlu etmek.

 

Göksel Gümüşdağ - AA7.jpg
Göksel Gümüşdağ / Fotoğraf: AA

 

Göksel Gümüşdağ: Şampiyonluğun en büyük adayı biziz, başaracağız

Süper Lig'de 53 puanı bulunan ve averajla Trabzonspor'un ardından ikinci olan Medipol Başakşehir Kulübü'nün başkanı Göksel Gümüşdağ, ligde ilk ve ikinci devrenin bittiğini, sanki yeni bir sezonun başladığını söyledi.

Gümüşdağ, "Bütün takımlar uzun zamandır hazırlık içinde. Herkes önlemlerini aldı. Umarım ki en ufak bir hastalık ve sakatlık olmaz" temennisinde bulunarak şunları kaydetti:

Herkese başarılar dilerim. Bizden daha kötü durumdaki ülkelerde futbol başladı. Almanya'da olduğu gibi. Bizde de ligleri devam ettirerek doğru karar alındı. İnşallah bu önlemlerle en ufak bir sorun yaşamadan ligi bitiririz. Türkiye zaten pandemi sürecinin örnek ülkelerinden biri. Bu konudaki başarı çok büyük. Aynı başarıyı futbolda da devam ettireceğiz. Avrupa'ya örnek olacağız. Başakşehir yarışın en iddialı takımıdır. Oyuncularımıza ve hocamıza güveniyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Başaracağız.

 

Abdurrahim Albayrak - AA.jpg
Abdurrahim Albayrak / Fotoğraf: AA

 

Abdurrahim Albayrak: Üst üste üçüncü şampiyonluğumuzu yaşayacağız

Ligin ikinci yarısında gösterdiği performansla üst üste galibiyetler alarak şampiyonluk potasına giren ve topladığı 50 puanla ligde üçüncü sırada yer alan Galatasaray'ın ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak, "Bu şampiyonluk bizim için çok değerli olacak. Hedefimiz 23" dedi.

Sezon başından beri bunu söylediklerini vurgulayan Albayrak, teknik direktör Fatih Terim'in bu yoldaki en önemli şansları olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

Hedefimize ulaşarak üst üste üçüncü şampiyonluğumuzu yaşayacağız. Bu yoldaki en büyük şansımız teknik direktörümüz Fatih Terim. Tecrübesiyle bu final haftalarının nasıl oynanacağını iyi bilir ve oyuncularına da aktarır. Ayrıca takımda şampiyonluk gören çok oyuncumuz var. Onlarla görüşme yapıyorum ve hepsinde bu şampiyonluğun coşkusunu ve isteğini görüyorum. Yeniden sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorlar. Başkanımız için şampiyon olacağız. Tüm takımlara Allah sakatlık ve hastalık vermesin. En büyük dileğimiz salgın sürecini kimsenin sıkıntı yaşamadan atlatması.

 

mecnun otyakmaz.jpg
Mecnun Otyakmaz / Fotoğraf: AA

 

Sivasspor Başkanı Otyakmaz: Ayağımıza gelen fırsatı değerlendirmek istiyoruz

Ligde uzun süre açık farkla liderlik koltuğunda oturan ancak daha sonra düşüşe geçerek art arda puan kayıpları yaşamasının ardından dördüncü sıraya gerileyen Demir Grup Sivasspor'un başkanı Mecnun Otyakmaz, "Sağlıklı bir 8 hafta diliyorum. İnşallah hiçbir takım bu sürede sağlık problemi yaşamaz" temennisinde bulundu.

Sivasspor Kulübü olarak şampiyon olmayı hedeflediklerini aktaran Otyakmaz, "Önümüzde ciddi bir avantaj var. Şehir olarak şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayız. Yönetim olarak da futbolcularla bir toplantı yapacağız. Ayağımıza gelen fırsatı değerlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Fikstür avantajlarının olduğunu ve bunu başaracak bir kadroya sahip olduklarını ileri süren Otyakmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

İnşallah sezon sonunda hedefimize ulaşarak şehrimizi mutlu edeceğiz. Biz hazırız. Şampiyon olmaya odaklandık. Futbolu çok özledik ve sahaya dönmeyi çok istiyoruz. Ekonomik açıdan da dönüş önemli. 8 hafta sonunda kalan alacaklarımızı da tahsil etme şansı bulacağız. İnşallah herkes için hayırlısı olur.

12 Haziran'da yeniden başlayacak Süper Lig'de ilk beş haftanın programı şöyle:

 

 

Independent Türkçe, Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU